Mina två svarta...och jag

lördag 21 augusti 2010

Pinne nr 2 med vinst!

Idag var det dags för dubbelettan i Nässjö och jag var väldigt laddad när vi åkte dit. Tyvärr kändes inte Atlas så laddad, men tänkte inte så mycket på det till en början... Vi skulle starta med hoppklass 1A, och första känslan vid banvandringen var att den var lätt men en bana som inte passade mig och Atlas.

Vid starten kände jag redan där att Atlas inte var fokuserad, han skällde och höll på och då vet jag att det inte blir så bra. Och som känslan sa så gick klassen rent åt skogen. Han snurrade vid varje tunnel, han skällde på mig, han missade en del hinder och så fortsatte det banan runt. Det blev en disk.

Agilityklass 1A var efter sen, och till den kände jag mig ganska taggad igen även om jag var besviken över hoppklassen. Jag satte Atlas på startlinjen och redan där gick det rent åt skogen. Fram till 5:e hindret som var slalomet hann han göra 5 olika fel... Han hann tjuvstarta, springa förbi ett hinder, riva ett hinder, springa in i ett hinder och till sist sprang han in i mitten av slalomet!?! Så redan där var jag förbannad på honom och försökte gång på gång få honom att lugna ner honom genom att sätta ner honom och göra en ny start, men det gick inget bättre. Som tur var var balansen hinder nr 7 så när han hoppade kf, tog jag tillbaka honom och så gjorde han den jättefint, sen hoppade vi två hinder o gick ut.

När jag hade kört dom två så var jag så arg o ledsen så jag visste inte om jag skulle packa ihop och åka hem med en gång.. Men samtidigt ville jag se hur han var i nästa. Jag gjorde så gott jag kunde för att släppa de två föregående klasserna och till slut kände jag att jag kunde tänka på annat. Speciellt eftersom Emelie hjälpte mig i mina tankar om nästa klass. Hon sa det till mig att nu har du tävlat klart, nästa klass går du in och ser hur han känns. Minsta lilla han känns konstig så bryter du och går ut, och jag kände att det var en bra plan. Tack Emelie =)

Så när vi kom till hoppklass 1B så kände jag mig väldigt lugn och glad över att få köra igen. Banan kändes bättre för mig och Atlas, men den var fortfarande väldigt lätt med enbart ett byte. Innan vår start så kändes Atlas mycket mer lugn, han låg och kollade på de andra o kändes harmonisk. Bara det gjorde enormt mycket =)


När vi gick in på banan så kände jag mig verkligen lugn, för jag hade min plan. Jag tog det väldigt lugnt och körde igång. Första delen gick riktigt bra, alltid lite nervöst när däcket kommer som andra hinder och dessutom i en staketliknande situation. Så han fick en väldigt stor svänga efter däcket. Detta måste tränas på! De första 9 hindrena flöt på bra, det 10:e hindret var en böjd tunnel och innan dess var det en rak kort tunnel och där kom jag lite efter eftersom han kom i väldigt hög fart därigenom. Han började då snurra lite och gjorde en snurr precis framför tunnelingången, vilket gjorde att jag var säker på att vi fick en vägran. Jag bstämde mig ändå för att jobba på hela vägen och resten av banan gick jättebra, flöt på hela vägen. När jag sen kom i mål så trodde jag att jag hade 5 fel, men jag var så nöjd. Helt plötsligt kommer hela härliga gänget springandes och tjoar och samtidigt hör jag att speakerna säger; O där kom dom i mål på 0 fel och tiden 36,90sek. Självklart blev jag överlycklig!!

Det roliga är att jag och Carin (med Rally-Sally) hade gått på banvandringen och varit negativa och sen går vi båda o nollar oss =) När resltatlistorna kom upp insåg jag att vi hade VUNNIT!!!! VI VANN!!! Vilken känsla =) Självklart gick jag ju mot sista klassen med en stor glädje.

På banvandringen för agilityklass 1B så kändes det ganska bra med, banan passade oss. Balansen kom som nr 3, och självklart hoppar han av kf, så jag valde att diska mig (IGEN!!!). Resten av banan gick kanonbra. Efter att alla klasser hade kört så gick jag in o tränade kf en stund, och det var nyttigt. Atlas hade tävlingskänslan i sig fortfarande, vilket resuterade i att han hoppade första, jag gjorde om det och han gjorde rätt. Sen tog jag om kombinationen igen, och då tog han kf men stannade inte. Så jag körde så några gånger tills det fungerade från både däcket och tunneln. Jag tänkte jag skulle göra så att jag frågar om det är ok att man kör lite efter avslutad tävling för då kanske han lär sig..


Jag vill också passa på att GRATULERA;
- Anna och Wilma för deras sista pinne i agilityklassen, vilket innebär att dom blev uppflyttade i 2:an idag =)
- Claudia och Elliot som också tog sin sista pinne i agility och är därmed uppflyttad till 2:an.
- Carin och Cajsa som tog sin sista pinne i hoppklassen och därmed uppflyttad till 2:an.


Grattis till alla andra fina presteringar som alla gjorde. Jag tyckte alla jobbade på bra =)


Enligt Jenny blir det straffträning nästa träningstillfälle, eftersom Atlas inte gjorde kf på tävlingen idag =) Jag är väldigt tacksam för straffträningen, bara det hjälper ;o)


Nu blir det film o soffan och ladda inför Tranås imorgon =)

2 kommentarer: