Mina två svarta...och jag

onsdag 11 augusti 2010

Dagen gick i hundens tecken..

Idag har verkligen dagen gått i hundens tecken.. Så kanske nån tänker, gör den inte alltid det hos mig?? =) Inte som den gjort idag..

Dagen började med att jag var tvungen att åka till arbetsförmedlingen.. Låter skoj va?? Det var det inte kan jag lova, samtidigt som det var första gången jag gått därifrån positiv. Men det är ju inte så att dom hjälper en särskilt mycket utan det är jag själv som måste komma med förslag o lösningar, men hon var positiv till mina förslag åtminstone.. När jag gick in till arbetsförmedligen vid halv 12 så la jag i, vad jag trodde, var överdrivet mycket parkeringspengar.. jag la i till kl 1.. När kom jag ut? Jo kl 12.58!!! Att det ska ta sån sabla tid.. Jag tyckte att jag hade planerat min dag väl, men tack vare arbetsförmedligen sprack den..

Kl 14 skulle jag träffa Emma på Nässjö BK.. Yehh right! ;o) Jag kom nästan en timme senare till klubben.. Jag var ju tvungen att åka hem o äta nåt innan jag skulle dit o det tog sin lilla tid.. Så när jag kom till Nässjö BK hade Emma redan hunnit sätta upp en bana. Smidigt.. slapp jag bygga ;o)

Det var en kul bana hon hade byggt, med några små klurigheter.. Det var många tunnlar och nån raksträcka med mitt i banan.. Båda är nåt vi verkligen behöver träna.. Tunnlarna gick bra, fick till o med till ett bakombyte vid en av tunnlarna.. Jag startade faktiskt med en flygande start idag, tyckte det passade bäst på den banan.. Kf gick bra, emellan åt tjuvade han innan jag hann säga kör, men han tog dom varje gång. Jag kan inte tumma en millimeter på kriterierna för då fortsätter han med det nästa gång han tar balansen och till slut blir det mer o mer.. MÅSTE vara hård på det..

MEN fy fan vad duktig han är på slalom!!! Jag är så glad att han är så säker på det och att han lärt sig att reglera hastigheten när han kommer in i det i full fart =)

Jag och Emma körde i ca 2h innan vi åkte iväg för att träffa resten av gänget ute i skogen hemma hos en annan Emma. Vi skulle köra lite spår och rapport hade vi planerat. Medan Carina och co gick iväg för att lägga spåren så körde jag och Emma igen hela lydnadsettan var och en för sig. Atlas gjorde alla moment kanonbra utom läggande under gång, men efter ett par korrigeringar så fick jag till ett klockrent läggande också =) Han låg till o med hela platsen!! Känns lovande inför fredag, samtidigt är mitt mål medd läggandet att han INTE ska följa efter mig när jag lämnar honom.. Ligger han bara kvar tills jag vänt mig om så är jag glad.. Målet med de andra momenten är väl egentligen att inte få sämre än jag fick sist.. På tre av de momenten är det svårt att få sämre med tanke på att dom var 0 ;o) Jag vill ha minst en 10 också.. Få se om det blir hoppet den här gången med..

När Carina o dom kom tillbaka gick vi iväg för att köra lite budföring, detta var nytt för alla i gruppen utom Carina. Atlas tyckte det var skoj att få springa mellan mig o Carina. Naturligtvis roligast att springa till mig, men han tycker att Carina är en väldigt skoj person också så så fort han såg att hon hade en boll så sprang han snabbt till henne =)

Sedan var det dags för de andra att köra spår, jag valde att inte låta Atlas testa för att han hade tränat hela eftermiddagen.. Han fick sitta i bilen så länge medan jag följde med de andra ut för att se när dom spårade. Häftigt att se hundarna jobba på det viset..

Nu är jag och Atlas trötta efter en intensiv dag =) så nu blir det till att sova, även om Atlas redan gör det ;o) Imorgon blir det ett genrep inför tävlingen på fredag kväll!

Sov gott!

2 kommentarer:

  1. Lycka till på lydnadstävlingen idag! Hoppas det går bra för er... Kram

    SvaraRadera
  2. Ops skrev visst på fel inlägg, men lycka till iallafall =D

    SvaraRadera