Mina två svarta...och jag

fredag 21 maj 2010

Träning

Igår kände jag äntligen att både jag och Atlas hade energi till att träna lite agility, så vi åkte upp till JBK vid 7 tiden igår. Det var en hel del folk där, vilket var kul =) det blir lite mer störning i träningen då.

Jag hade bestämt mig för att bara köra igenom honom inför helgen och sedan mest koncentrera mig på kf. Jag började med att köra lite slalom, och jag är jättenöjd med hans insats där. Det enda som är problem är ingången när han är på min vänstersida. Så det måste vi fortsätta nöta..

Kontaktfälten körde jag sen. Jag håller ju på med balansen och han tar ju hela nu med lock vid slutet av balansen. Igår gick den här träningen så bra så jag kan knappt fatta det själv =) Han sprang självsäkert över, både när jag var efter och när jag sprang förbi. När han kom ner la han sig ner och duttade, med fullt fokus på duttandet. Inte alls några tveksamma duttningar, men en blick bak till mig, för att sen dutta halvdant igen. Och när jag klickade och kastade bollen var det fullt fokus framåt. Jag la till och med till ett hinder föra vid några tillfällen och det gick bra =) Jag skar av en bit på locket igår med så nu är det mindre. Vid ett tillfälle tog han initiativet till balansen själv, då sprang han över och stannade och duttade utan att locket var där! Så stolt jag blir =) Vilka framsteg på kort så tid!! Och nu tar han och duttar även om han vet att bollen ska komma flygandes.. Jag kan inte vara mer nöjd efter gårdagen.

Jag körde lite hoppkombinationer och så igår med. Dom gick bra, inga direkta konstigheter..

Nu är det tävling imorgon och på söndag. Jag ska i helgen försöka mig på andra rutiner innan starten och se om min nervositet innan loppet påverkar Atlas på banan..

2 kommentarer:

  1. Jag tror att självförtroende på våra hundar har växt efter vallningen. Tränad lydnad med Trassel i går och det gick kalas. Lycka till med tävlingen i helgen.

    Maj-Britt och Trassel

    SvaraRadera
  2. Jag tror det med =) bara det att få göra nåt helt annat som inte är likt nåt vi brukar göra annars.. Lycka till på lydnadstävlingen!

    SvaraRadera