Mina två svarta...och jag

söndag 23 maj 2010

Tävling i Aneby - så nära...

Imorse när vi skulle åka till Aneby och tävla så kändes det som rena sovmorgonen när vi fick sova till kl 7 =) Jag och Anna åkte dit och mötte upp Emelie och hennes syster där.

Det var hyfsat väder på morgonen och nästan hela dagen, men det blev en rejäl skur mitt på dagen fast i pausen så det var nog inte många som blev så blöta. Vi satt i tältet och tryckte =) skönt med tält vid sådana tillfällen.

Agilityklassen
Först måste jag gratulera Anna och Wilma som tog sin första pinne i agilityklassen. Grattis!!

Agilityklassen var en ganska rolig bana, inga direkt svårigheter. Jag hade bestämt mig för att ta balansen, men ta om den om han hoppade. Det startade med 3 hopphinder och sedan balansen. Atlas satt kvar i starten, inga problem. Hopphindrena gick bra, jag satte bytet mellan 2an och 3an bra. Sedan kom balansen och han hoppade, jag tog tillbaka honom och han gjorde bra, inte perfekt men bra. Han gick inte ända ner, men han duttade där han stod. Vi diskades naturligtvis där eftersom vi tog om den. Resten av banan gick jättebra, han drog på bra på hindrena och mina byten satt där dom skulle =) Slalomet satt som smäck, som vanligt nu för tiden =) Dessutom har det varit den sidan där Atlas är på min vänstersida, vilket är den ingången han kan sämst, men han har satt den varje gång =)

Jag är väldigt nöjd över vårt genomförande av banan, jag blir så taggad att sätta kontaktfälten nu eftersom det var det enda misstaget vi gjorde i agilityklassen idag. Det innebär att hade det suttit idag så hade vi haft en pinne =) men som alla andra lopp så når jag inte ritkigt ända fram till den där nollan.. Jag kände mig också väldigt lugn inför den här klassen, vilket var skönt. Vi körde ändå att Atlas inte skulle vara nära mig innan och det verkar ju fungera =)

Hoppklassen
Inför hoppklassen kändes det riktigt bra efter vårat fina lopp i agilityklassen. Banan kändes rolig med några klurigheter. Jag bestämde mig för att göra ett bakombyte på slalomet idag igen, vilket också fungerade när vi väl startade =) Han sätter slalomet riktigt snyggt nu =) Jag satte alla byten som jag hade planerat och vi var felfria fram till hinder nr 12 eller nåt sånt, sedan skulle Atlas in i en rak lång tunnel. Vinkeln var inte helt rak, och av någon anledning så blev det nog ett missförstånd mellan mig och Atlas så han fattade inte att han skulle in i den. Han gjorde nån snurr och krånglade framför tunneln så vi fick en vägran. Jag blev lite irriterad för att domaren hade varit så överdrivet generös med att inte döma vägran på de mest självklara vägringar, och just när vi sprang så dömde han vägran på det. I vanliga fall hade jag hållit med om att det var en vägran, men eftersom han hade dömt som han hade under dagen så kunde jag inte låta bli att bli lite irriterad. Jag släppte det dock sen.. Resten av banan gick bra och jag är supernöjd med loppet, men det känns surt att det aldrig kan släppa. Vi kom på en tredje plats och fick en fin rosett =)


Jag och Atlas på prispallen, på nr 1 skulle en Pumi stå men han var tvungen att åka hem. Så de ungerska raserna var överrepresenterade på prispallen =)

På hemvägen stannade jag och Anna till i Lekeryd och köpte glass, så gott i värmen!

Om två veckor är det Folksam Cup och Växjö. Då är det tänkt att vi ska ha fixat kf på träning utan lock. Så nu är det hårdträning i 2 veckor =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar