Mina två svarta...och jag

onsdag 27 oktober 2010

Träningen igång igen =)

Igår kom träningen igång igen =) Carina ringde på morgonen och sa att hon hade en liten lucka på dagen och undrade om jag ville träna då, och inte säger jag nej till det =) Dessutom fick ju vi umgås lite med.. Jag åkte till Carina en sväng strax innan middagstid, vi tog en fika och sedan åkte vi iväg för att träna en stund. Vi åkte till en fotbollsplan i närheten av Carina och tränade lite lydnad.
Jag tränade:
Fritt följ; Han var lite taggad idag så det blev en hel del skall, men han gick riktigt bra =) Det känns toppen att han har ett sådant fotgående =)
Läggande under gång; Gick också bra när han fokuserade. De första försöken la han sig inte, men efter att han lagt sig en gång så var det inga problem.
Ställandet; Gick toppen! Stod stabilt och bra när jag vände mig om också, ingen tendens till att sätta sig tidigare.
Inkallning; Jag försökt flytta på mig när han kom till ingången för att han inte skulle springa in i mig, men det går sådär. Det är ingen jättestor smäll in i benet, men tillräckligt för att vi ska få avdrag.

Tränade även fjärren, den går riktigt bra efter att Carina visade hur jag skulle gå vidare. Har testat att gå vidare ännu ett steg men det gick inte så där gick jag för snabbt fram. Ska träna denna position denna veckan ut och sedan testa att gå vidare och se om det går =)

Efter träningen åkte vi hem till Carina och satt o tjatade lite, åt lunch och läste i lydnadsbibeln =) Vi hade riktigt trevligt =) Sedan var Carina tvungen att jobba och jag bestämde mig för att testa det jag nyss hade läst i lydnadsbibeln om apportering. Jag läste hur de lärde in att hunden ska plocka upp apporten, så det ville jag testa. Körde först några vanliga klass 1 apporteringar och det gick toppen. Testade sen att sänka apporten så att han var tvungen att sänka huvudet, ta den och sedan resa huvudet och se på mig. Han fixade det på första försöket =)

På kvällen åkte jag och tränade agility på JBK. Åkte upp och skulle träffa Emelie o co där, till slut var det jag, emelie, nina, jeanette och lennart. Jag fick köra Jonte lite för att jag ska köra honom på KMet på lördag, gick kanon!

Med Atlas tränade jag kf på balansen och vippen. Vippen gick bra, han missar inte kf på den överhuvudtaget. Det är inte alltid han stannar, men han tar kf. Balansen gick bra, sedan skulle jag köra en raksträcka där jag stod i mitten av balansen och sprang iväg när han hade sprungit upp på den. Då springer han vidare direkt när han kommit ner på kf, men då tog jag bort honom och körde Jonte och sedan körde jag samma sak igen med honom och då tog han kf perfekt =)

Jag tränade även framåtsänd som gick kanonbra idag =) Jag är mycket nöjd med hans drag framåt. Så nu ska jag bara hålla på med det, måste också sätta in andra hinder än hopphinder så han får rutinen att oavsett vilket slags hinder det är så ska han dra framåt om jag säger det..

Jag tränade bakombyten på ett hinder och det går ganska bra, det blir nog bättre när det är flera hinder. Det är ändå en stor förbättring =) Vi jobbar på..

Jag testade även att stå framför a:et med en tunnel under och säga a:et och genom för att se om han valde rätt. Han vet vad genom är för det fattade han, men när jag sa a:et så sprang han till mig och började skälla.. Så det är dags att börja träna ordet lite mer tror jag.. Han ska veta vad ett A är =)

Jag är mycket nöjd med träningen igår, det märks att Atlas tyckte det var kul att vara igång igen =) Imorgon blir det mer träning!

2 kommentarer:

 1. Låter som ni haft riktigt kul på träningen! Va duktiga ni är!! =)

  Tänkte på det där med A:et... Kanske blir lättare sen när han lär sig fler bokstäver? Hihi =D

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack =)
  Hahaha =D Ja förmodligen blir det det.. men man brukar ju börja från början i alfabetet så ett A borde han kunna nu ;o)

  Kram

  SvaraRadera