Mina två svarta...och jag

söndag 18 juli 2010

Promenad och lydnadsträning

Har helt glömt att skriva om att vi var och tränade lydnad i fredags kväll. På eftermiddagen var Hanna, Lovisa och Jennifer här och fikade, Atlas tyckte detta var så kul =) Han sprang runt deras ben med bollen större delen av tiden för att de skulle kasta den..

Efter fikat åkte jag till Carina och vi åkte vidare till Forserum. Det var jag, Carina, Emma och Tomas som körde igenom ett varsitt lydnadspass. Det är ju vi 4 som sen ska åka och tävla den 30 juli.. Atlas var väldigt påverkad av värmen den här kvällen, den låg på ordentligt på lydnadsplanen i Forserum.

Platsliggning: den här gick sådär. Han reste sig en hel del, men ändå ganska ok.

Linförighet; Jag bestämde mig för att traska på ganska bra idag för att han skulle vara lite mer alert, och det fungerade. Däremot var hans positioner helt åt skogen den här dagen.

Läggande under gång; Gick jättedåligt. Ordet ligg gick överlag dåligt denna dag.

Inkallning; gick också ganska dåligt, jättedålig position.

Ställande under gång; ganska bra, men det tar en stund för honom att stanna.

Hopp över hinder; Han missade helt positionen efter hoppet, ställde sig bakom mig och kollade in i skogen... Sen när jag gjorde omd et så gick det bättre.

Apport; han tog den jättefint =) höll den dock inte så länge så jag höll under hans haka.

Idag har varit en ganska lugn dag.. Efter att inte ha gjort nåt alls, bestämde jag mig för att gå runt Munksjön ikväll. Jag och Atlas åkte in vid 6 tiden och gick runt, efter en stund bestämde jag mig för att köra lite lydnad vid Hälsohögskolan på den gräsmattan bakom. Jag började med en platsläggning och det gick ganska bra. Jag gick tillbaka några gången och gav honom godis, och några gånger hann han resa sig men inte så mycket. Körde även linförighet, läggande och ställande under gång och inkallning. Positionerna var bättre idag, men inte helt hundra. Däremot var ställandet mycket bättre idag. Jag krävde inte jättemycket av honom då han hade mycket störning. Det åkte bilar, folk promenerade omkring, hundar gick förbi och allt annat som händer där. Efter en stund gick jag vidare och när vi kom runt till tv4 huset så bestämde jag mig för en platsläggning till. Den här gick bättre, trots att vattnet var precis bredvid, han var ju lite tröttare nu med. Han hann resa sig två gånger, men den ena gången utmanade jag nog honom för länge innan jag belönade så han reste sig. Det var också mycket som hände nära inpå honom, folk sprang förbi och promenerade förbi, så det var mycket störning även här =)

En annan sak som gick förvånansvärt bra under promenaden var hundmötena. Knappt inget gruff från Atlas, tror det bara var en hund han gruffade på, men den kom ganska nära med då ägaren hade den lös..

Lite bilder från dagens promenad;

En fågel som ligger på nåt som liknade ett bo


Utsikt från Munksjöbron (o ja familjen Tycon, jag vågade stå stilla på bron o ta kort ;o))

2 kommentarer:

  1. Haha, du med dina broar. Men bra träning att stå stilla på den, trodde annars att du kanske tog full fart och sprang över ;)

    SvaraRadera
  2. det brukar jag nästan göra med.. fick lite svindel av att stå stilla där ;o)

    SvaraRadera