Mina två svarta...och jag

torsdag 15 juli 2010

Agilityträning

Igår åkte vi upp till JBK för att träna lite agility. När jag kom upp såg det ut som om en tornado hade gått över planen, balansen låg ner och alla hopphinder låg som plockepinn..

Jag hade redan innan bestämt mig för att sätta upp en av banorna från landslagsuttagningen. Så den här banan blev det;

http://www.agilityonline.se/Landslag/2010/Banor/04/Agilityclass_B-large.pdf

Jag satte inte upp hela men från hinder nr 1-11 och sedan 14-18. När jag gick banan så kändes den inte så särskilt svår, jag hade nog tagit bort en del av de svårigheter som fanns.. Första vändan jag körde drog han mot tunneln som är hinder nr 8 istället för nr 4, vilket jag blev lite förvånad över. Men jag höll ut armen ganska mycket och på något sätt tyckte han väl att det var den självklara tunneln. Andra gången fungerade det riktigt bra, för då ropade jag till på honom så han uppmärksammade mig och höll armen lite intill mig så han inte skulle ta ut svängen så mycket.

Kontaktfälten gick riktigt bra igår, han gick ända ner till gräset och inväntade mitt släppkommando =) är så nöjd.. Ingen tendens till att fuska.. Slalomet satt också riktigt bra igår, jag kunde till och med lämna honom och han fullföljde det så länge jag gav honom stöd med min röst..

Jag avsluade sen med att bara köra slalom och bakombyten på slalomet, vilket inte var några som helst problem =) Min duktiga prins.

Lexie har ju varit här hela veckan med, jag har varit hundvakt, men ikväll åker hon hem. Vi var och tog ett kvälldopp igår, och Lexie är nästan lika galen i vatten som Atlas är. Däremot vågar jag inte släppa henne helt när det finns andra människor och hundar där. Men Mia hade långlina i bilen vilket jag satte på Lexie och sen fick hon simma hej vilt =) det gillade hon!


Lexie

Jag och Atlas laaddar gärnet inför helgen nu ;o) Ska bli kul och komma iväg, även om det inte var särskilt länge sen. Efter gårdagens träning så känns självförtroendet på topp =)

2 kommentarer:

  1. Jag var uppe på klubben och blev så glad när jag såg din bana :), tyckte den va rolig. Nu laddar vi för helgen.. är lite rädd för att jag blir lite för taggad nu, bättre att vara så nervös så man spyr än vinnarsugen ;). Ses på lördag.

    kramar

    SvaraRadera
  2. Du har tur du, får banan serverad ;o) Visst var den rolig?? Tyckte jag med.. Det tog en stund att bygga den, men det var det värt.. Jag är också sjukt taggad, hoppas att det är ett bra tecken =)

    Kram

    SvaraRadera