Mina två svarta...och jag

måndag 12 juli 2010

Äntligen!!

Nu är vi hemma från en helg i Bjuv, och både jag och Atlas känner oss ganska trötta efter helgen.

Vi gav oss iväg till Anna i fredags vid 1 tiden och packade in allt i bilen.. Och som vanligt har vi hur mycket som helst med oss, så det var rena turen att vi fick in allt i bilen ;o) Bilresan ner gick bra och vi kom fram runt 4 tiden.. Vi började med att sätta upp tältet, och ni som känner mig väl vet hur stort tålamod jag har med sånt, speciellt i 35 graders värme ;o) Tur att Anna hjälpte till och lättade upp det hela med att skratta åt mig.. Felicia och Elin satt på varsin stol och skrattade gott dom med.. Det fick dom dock igen när dom skulle sätta upp sitt tält senare på kvällen... Så kanske ni undrar, varför satte inte dom upp sitt tält samtidigt? Jo, för att dom hade glömt tältpinnarna i Jönköping, 25 mil från där vi nu befann oss =) Tur att Emelie och Jeanette inte hade åkt från Jkpg än.. Då fick jag även en pump för att pumpa min luftmadrass.. Det stod faktiskt inte att det skulle vara nån special-pump för att blåsa upp den...

Vid kl 6 var det dags för tävlingstält uppsättning.. och detta senario var lite komiskt faktiskt.. Alla stod vid avspärrningen, redo för att springa och ta en tältplats.. Folk stod och planerade vart de skulle springa för att få den bästa platsen =) Herregud! Men vad gör man inte för en tältplats ;o) Vi fick riktigt bra plats iaf. På kvällen blev det grillat och vi satt hos Emelie och dom och åt och pratade. Så trevligt =)

Dag 1 Lördag
Jag gick upp vid halv 7 för att rasta Atlas och fixa lite. Banvandringen var inte förren vid halv 8 så jag hade gott om tid. Jag och Atlas skulle börja med hoppklassen och på banvandringen kändes den inte så svår. Men efter banvandringen så började jag bli så jäkla nervös, och det blev inte direkt bättre. Jag kände mig spyfärdig lagom till min start, benen skakade och det kändes som att jag inte skulle kunna genomföra loppet. Jag har ALDRIG varit så nervös! Som tur var stod Claudia vid starten med mig och sa till mig att skärpa mig och tagga till istället. Hon hotade till och med att slänga kaffet i ansiktet på mig ;o) Så jag försökte tagga till och släppa nervositeten. Första delen av banan gick jättebra, sen glömde jg allt, alla byten och allt.. Så Atlas började göra lite fulsnurrar, jag sneglade på domaren och såg att han inte visade vägran. Det blev några fulsnurrar till (vilket jag senare insåg berodde på för sena fram-kommandon från mig) och jag sprang på som om det gällde livet. När vi kom i mål så vek sig benen på mig och jag vågade inte hoppas på en nolla,men när det kommer ett helt gäng med galna agilitymänniskor mot en som skriker JAAAA där satt den!!! så isste jag att vi ÄNTLIGEN satt vår nolla! =) Jag vågade dock inte hopas på pinne förren resultaten hade kommit, eftersom det blev många fulsnurrar så tog det en del tid. Men vi fick den!! 0 fel, tiden 33 sek o nånting och VÅR FÖRSTA PINNE =) Jag är så stolt över oss!

Efter det var det dags för agilityklassen. Jag var riktigt taggad inför detta lopp, med tanke på hur positiv energi jag hade fått från förra loppet. Jag gav tidiga fram kommandon och inte en enda fulsnurr blev det i detta lopp =) Tyvärr hoppade han kf på balansen så jag diskade oss genom att ta om det, men annars var det ett bra lopp, så jag är så nöjd!

Ett extra stort GRATTIS TILL EMELIE OCH ELLA SOM TOG SIN FÖRSTA AGILITYPINNE!

CaviJack gjorde ju debut i lagklassen på lördagen med. Tyvärr blev det ingen placering, men jag tyckte dom kämpade på bra. Det går bättre nästa gång!

På kvällen blev det pizza och mera prat hos Emelie och dom. Hur trevligt som helst!

Dag 2 Söndag
Idag var det inte banvandring förren vid kl 8 för oss. Jag var inte lika nervös idag som dagen innan. När jag sedan hade gått banan så var jag supertaggad, i starten kunde jag nämligen använda mig av svängen jag lärde mig av Jenny i tisdags. Jag var så taggad och se om jag lyckades. Resten av banan var ganska enkel med raka sträckor. Starten gick superbra, och jag var så nöjd att fick till det =) Sedan kom mitt slalom kommando alldeles försent och Atlas kom i en hejdundrande fart genom tunneln och hopphindret och missade därmed slalomingången. Sedan missade han också sista hindret, detta för att han vände sig om o kollade på mig och sedan vände upp och sprang förbi det. Vi slutade på 15 fel, jag tror den sista 5:an kom från när vi krockade lite med varandra. Men jag är supernöjd med loppet i övrigt, han har riktigt snyggt driv framåt! Sen är jag så klart nöjd med starten!

Efter det var det dags för agilitybanan. Det var en väldigt lätt bana och jag gick inte banvandring särskilt länge. Det var väldigt varmt den här dagen, och Atlas verkade berörd av värmen inför den här klassen, men taggade till när vi kom in på banan. Det gick inte i samma tempo som det brukar, men tillräckligt snabbt ändå. Vi genomförde ett lugnt och sansat lopp som jag är riktigt nöjd med! Vi var felfria fram till 3:e sista hindret som var balansen, han springer över i ett jämt tempo och jag minns att jag tänkte; Han tar det! Ett steg från kf så hoppar han... Jag tog tillbaka honom och avslutade loppet, diskade.. Surt, men jag är ändå nöjd med loppet. Jag vet att vi är nära och när jag pratade med Jenny på lördagen så sa hon att det kommer snart bara jag håller på mina kriterier. Atlas kan det och snart kommer det även på tävling. Det känns skönt att höra det från henne som vet hur både jag och Atlas fungerar =)

Sammanfattningsvis så är jag supernöjd över helgen! En pinne, två disk och ett lopp med 15 fel.. Nu är vi på gång ;o) so watch out people!! Filmer från södagen kommer sen..

Höjdpunkter från helgen; Atlas frammåtdrivande, mina bakombyten i ag klassen på lördagen, starten i hoppklassen på söndagen, hela ag loppet på söndagen (speciellt slalomet).. Och självklart det fantastiska sällskapet hela helgen!

Köpte också med mig en bild hem på Atlas som en fotograf som var där o tog, fotografdaniel.se. Lägger ut den sen när jag får den via mail, så läcker bild =)

Nu laddar jag och Atlas inför Ulricehamn nästa helg! Så ta hand om er!

3 kommentarer:

 1. Familjen Tycon har varit i farten igen och visst är det härligt :). Det blev din och min helg precis som du sa, nu kör vi hårt till vintervilan :).

  kramar

  SvaraRadera
 2. Så kul att ni fixade det. Ni är så duktiga. Nu kommer pinnarna att rasa in =)
  Grattis än en gång

  SvaraRadera
 3. Tack =) Jag tror verkligen det har släppt nu!
  Ja familjen Tycon har verkligen varit i farten igen, och denna familj är den bästa på tävlingar! Nu kör vi så det ryker ;o)

  SvaraRadera