Mina två svarta...och jag

söndag 13 juni 2010

Söndag

Idag är det faktiskt lite sol ute.. Fast det blåser jättemycket..

Min plan idag var vila, vila, vila, men Carina ringde igår och frågade om jag ville träna idag =) vi åker nog upp till JBK en sväng, men det blir nog mest lydnad för mig och Atlas. Han känns ganska trött idag även om gårdagens tävling inte kändes så utmattande som det kan vara på tävling. Det kan bero på att det inte var så långt att åka.

Igår kväll satt jag också och funderade på vad jag ska ta upp med Jenny på tisdag när jag ska till henne. Det jag hittills kommit fram till är;
  • Kontaktfält - varför det fungerar på träning men inte tävling. Har jag inte hetsat honom tillräckligt på träning för att han ska fixa det på tävling? Sen har han ju också börjat gå ner väldigt sakta på nedfarten om jag tar om det.
  • Framåtsänd - detta eviga =) Det fungerar bättre nu men inte helt. Lika bra att träna på det när jag är där.
  • Svåra tunnelingångar
  • Handling överlag, tänkte jag skulle prata lite svängar med henne. Vi har ju tränat det innan, men jag är inte riktigt på det klara hur jag ska tajta till svängarna på honom.. Jag är så rädd att han gör fel så jag ser hellre att han tar ut svängarna än gör fel, vilket gör att vi tappar tid..

Något som jag har tänkt på efter gårdagens tävling är att jag måste börja träna på att lämna Atlas i slalomet. Att han ska fullfölja slalomet även om jag sticker åt ett helt annat håll. Det hade hjälpt mig igår..

Nu ska jag äta sen frulle =) Ha en bra söndag!

2 kommentarer:

  1. Härligt attt läsa att du laddat om och ser ...vad skall jag göra för att Atlas skall förstå bättre. Det är en utmaning att träna våra puli (eller rättare sagt ..oss) men vilken kick när det väl stämmer.

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen en utmaning att träna dom, men som du säger, vilken glädje när allt stämmer =) Då är det verkligen 100%.. Det är tur att man kan ladda om och försöka lösa problemen, hade man inte gjort det hade glädjen i träning försvunnit tror jag.. Man vill ju hela tiden ha något att träna..

    SvaraRadera