Mina två svarta...och jag

lördag 5 juni 2010

Folksam Cup

Idag har vi tävlat uppe på JBK hela dagen, det har varit Folksam Cup. Vi åkte upp redan vid halv 8 för att hjälpa till att ställa iordning allt inför tävlingen, vi skulle ju vara funktionärer med. Jag skulle sitta domaröga i small o large, i large delade jag och Anna på det. Det var ganska kul faktiskt..

Vi startade med agilityklassen. Det var en ganska rolig bana och jag hade en bra plan genom den. Jag hade bestämt mig för att jag skulle strunta i att ta om balansen om jag var nollad fram till den. Atlas satt kvar i starten och jag körde igång honom bra. Han hade inte riktigt den farten han brukar ha, men han var väldigt trött på morgonen när vi skulle åka, så han var nog bara lite loj. Jag kände mig ganska stressad ute på banan, men fick höra sen att jag såg lugn ut =) det är ju bra.. Mina byten satt bra och Atlas tog ingången till slalomet riktigt bra, trots en lite svår vinkel för honom. Återigen ett slalom där han inte skulle runda första pinnen, vi återkommer till den träningen på tävlingar =) Vippen var jag inte helnöjd med, men vi fortsatte ändå. Han har en tendens att hoppa av lite tidigt, men inte så tidigt att han får fel. Tunnlarna satt klockrent =) Sedan kom a:et, jag så inte om vi fick fel när jag sprang. Av någon anledning satte jag en väldig fart förbi a-hindret, vilket kan ha resulterat i att han hoppade så vi fick fel där. När jag sedan kom fram till balansen så visste jag inte om vi ar nollade eller ej. Atlas sprang upp på balansen och min tanke var; Han tar det!! Men det gjorde han inte. Av någon anledning hoppade han av på sidan av nedfarten. Han kollade efter mig och hoppade av. Han som har varit så säker på när jag håller mig i bakgrunden på träning, men det gick inte idag tyvärr. Jag grämer mig fortfarande över att vi inte tog om den, för när vi kom i mål så hade vi 10 fel och ingen särskilt bra tid. Jag är ändå supernöjd över loppet, Atlas drog bra framåt och jag kände att vi hade kontroll hela vägen =)

Hoppklassen var en ganska springig bana, med lite klurigheter. Jag och Atlas var ganska trött och varma vid det här laget och jag kände mig inte särskilt peppad. Men gick ändå in o tänkte köra på. Starten gick bra, Atlas väntade på mitt släppkommando. Slalomet var hinder nr 7 eller nåt sånt och där hade jag planerat ett bakombyte. Jag byter bakom och skriker kör, och förmodligen skrek jag det för tidigt eller når. Jag måste ha stört honom på något sätt för han gör en snurr och går ur slalomet =( Efter det blev jag jätteloj i min handling. Jag försökte skicka honom på bakombyten på ställen jag inte hade planerat det. Jag brukar annars undvika bakombyten för att vara säker på att jag kommer i rätt position. Jag tappade honom flera gånger, jag höll helt enkelt inte ihop honom hela vägen runt. Jag kan kanske skylla på solsting? ;o) Det slutade med en disk, eftersom Atlas snurrade inför nästan varenda hinder med min dumma handling..

Jag måste ändå vara hyfsat nöjd över dagen =) Det var en solig dag med en massa härliga människor! Nu ikväll har jag och Atlas laddat inför morgondagen genom att vila och äta. Atlas har sovit och ätit =) Nu ska vi får några timmars sömn innan vi drar vidare till Växjö.

1 kommentar: