Mina två svarta...och jag

måndag 28 november 2011

Träningen fortsätter o vardagen med

Vi tränar på jag och Axis =) Atlas får sig ett träningspass emellanåt också, men han vilar sig i form just nu ;o)

I fredags var jag på brukshundklubben i Smålandsstenar och tränade i ösregnet... Jag var dyngsur efteråt, men det blev ett helt ok träningspass.
Jag började med att ta ut Axis och körde tunnel, började med att han skulle komma in o leka med mig när han hade sprungit igenom och sen kastad jag leksaken. Det där med att komma tillbaka med leksaken är inte hans starka sida och nåt jag måste ta tag i på allvar. Jag inser att jag måste träna det separat när jag inte tränar annat. Jag blir lite otålig om han inte kommer om jag tränar andra saker. Jag behöver verkligen tålamod här =)
När han bestämde sig i fredags för att springa runt med sin leksak så tar han ju till tunneln, han springer in i den o lägger sig där. Det slutade med att jag plockade bort tunneln när vi inte tränade den, det förvånade honom lite =)
Tunneln däremot går riktigt bra att träna nu, jag kan skicka honom på lite avstånd så nu kommer jag lägga in kommando på den. Jag har även kunnat skicka honom från en lättare vinkel så det går verkligen framåt.

Idag har jag tränat mycket på inkallningen. Det går framåt, men han är en utmaning. Jag vet hur jag ska göra, men att få honom att fatta är en annan sak. Till slut gör han ju det, men han är en större utmaning än någon av mina andra hundar =) Det som är roligt är att han och Atlas verkligen börjar hitta varandra nu. Axis bjuder in till lek och Atlas skäller o håller på mot Axis medan dom hoppar fram o tillbaka. Till slut bestämmer sig Atlas för att springa mot mig och då rejsar dom tillsammans till mig =) Sen dröjer det en stund o sen är dom igång igen. Nu har Atlas börjat säga till lite med, som imorse när Axis störde Atlas sömn =) Alla som känner Atlas vet om hans ursla morgonhumör ;o) Lilla Axis fick sig en avhyvling o sen vände Atlas på klacken o gick o la sig igen...

I fredags gick det riktigt urselt med de tajta svängarna, han ville inte komma intill mig så vi kunde träna på det. Men idag funkade det bättra igen =) Kände mig lite frustrerad i fredags, så jag avslutade träningen ganska snabbt när det inte funkade med det. Men idag funkade det som sagt igen.

Atlas fick träna kf i fredags, o han är riktigt duktig. A:et var så där till en början, men efter ha satt dit stegregleraren så blev det bättre och bättre =) Balansen är riktigt bra =) Är så nöjd med honom! Min lilla skrutt!

Axis är en riktigt härlig liten krabat =) Men som sagt en stor utmaning. Jag ska börja ta ut dom lite en och en framöver med. Dom behöver verkligen det. Nästa vecka ska vi till Jenny igen =) Ska bli så kul! Bara fortsätta träna och hoppas han visar vad han kan när vi väl är där.. Man vet nämligen aldrig vilket humör han är på ;o)

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Jag är väldigt intresserad av att köpa en hrvatski ovcar (pulin) men problemet är att jag inte vet hur det går till om man köper en valp utomlands.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en Hrvatski ovcar du är intresserad av att köpa? Det bästa är att kolla med Jordbruksverket. Hur man tar in en valp i Sverige är lite beroende på från vilket land :)

   Radera