Mina två svarta...och jag

lördag 10 april 2010

Lydnad och Agility

Det har ju gått några dagar sen jag uppdaterade min blogg nu, och det är för att det egentligen ite hänt så mycket nytt i våra liv =)

Igår, fredag, åkte jag och Atlas till Carina vid 12 tiden och jag, Carina och hundarna tog bilen till JBK och tränade lite lydnad. Jag har ju ganska lite tålamod när det kommer till lydnad, vilket jag alltid har haft =) Men det ska nog bli ordning på mig med. Atlas är duktig och lär sig fort, bara han får en massa uppmuntran av mig.. Vi tränade fotposition, vilket sitter ganska bra. Han tappar fokus ibland och glömmer bort vad det är jag vill. Vi började träna fotgående igår, och han är riktigt duktig på det, om jag uppmuntrar honom =) sättandet efter fotgåendet är långt ifrån perfekt, men Carina säger att jag ska låta det komma sen. Hopp över hinder går jättebra, när han sitter kvar när jag lämnar honom. Av någon konstig anledning så glömmer han bort vad stanna kvar betyder när vi tränar lydnad, vilket gör mig ganska frustrerad.. Jag var ändå väldigt nöjd med honom efter det passet, så nu är det bara att fortsätta hålla på med träningen framåt.

Idag hade jag planerat att följa med Carina när hon skulle massera på den inofficiella agilitytävlingen i Nässjö. Vädret har ju som bekant inte varit det bästa idag, men Carina skulle vara inomhus så det skulle lösa sig. När vi kommer dit och jag har kollat på nästan hela agilityklassen, så lyckas Carina m.fl. övertala mig att efteranmäla mig till hoppklasserna som var kvar. Arrangörerna hade redan sagt att jag kunde efteranmäla mig så det gjorde jag.. Väldigt oförberedd gick jag in på hoppbanorna och diskade mig i båda klasserna... Jag blir så arg på mig själv, jag är så himla loj i min handling på banan. Jag kände det även förra helgen i Oxie, vilket resulterar i att Atlas inte får det flytet han kan ha. Carina kände dessutom att han fortfarande är lite svullen i sin bog, vilket gör att han inte får samma flyt i slalomet och han går ut de sista pinnarna. Han ska få massage på måndag så vi hoppas att han blir bättre till nästa helg.. Jag vill inte köra om han har ont. Dagen blev alltså inte som jag hade tänkt mig. När jag och Atlas kom hem var båda han och jag hungriga och trötta, jag frös dessutom efter att ha varit ute i snöblandat regn i halv storm idag. Både jag och Atlas somnade när vi hade ätit så nu är det dags för en promenad när vi har återhämtat oss =)

På tisdag ska jag till Jenny, och det är väl tur så hon får skälla lite på min loja handling.

3 kommentarer:

  1. Tråkigt att det inte kändes bra på tävlingen. Men vi får ta nya tag nästa helg igen...

    SvaraRadera
  2. Tråkigt att det inte kändes bra på tävlingen. Men vi får ta nya tag nästa helg...

    SvaraRadera
  3. Ja det känns bra att vi har en tävling nästa helg =)ser verkligen fram emot det..

    SvaraRadera