Mina två svarta...och jag

söndag 25 april 2010

Tävling i Kungälv

Den här tävlingen är nåt jag helst vill glömma, och försöker också göra det. Jag, Anna, Jeanette och hundarna åkte iväg vid strax efter halv 5 från Jönköping igår och åkte mot Kungälv. Resan gick bra o ganska snabbt, 2 h tog det och vi var framme vid kvart i 7 ungefär. Och eftersom vi hade GPS så hittade vi utan problem =)

Anna, Jeanette och Claudia startade sin första klass inom en timme efter att vi hade kommit. De gick banvandring vid kvart över 7 och dom startade med agilityklassen. Det gick bra för alla 3. Claudia tog en pinne i den här klassen. GRATTIS CLAUDIA OCH ELLIOT TILL ER ANDRA PINNE I AGILITYKLASSEN!
Dom startade sen hoppklassen ganska snart efter det och både Anna och Claudia gjorde bra lopp i hopp 2:an med 5 fel vardera. Jeanette och Mitzy gjorde ett kanonlopp i hoppklassen och tog en pinne där. GRATTIS JEANETTE OCH MITZY TILL ER ANDRA PINNE I HOPPKLASSEN!

Agilityklassen
Jag startade den klassen ganska sent, vid 1 tiden gick jag min banvandring. Banan var väldigt lätt, en typisk klass 1 bana. Jag hade en ganska bra känsla med mig in på banan. Kände att det egntligen inte fanns några konstigheter mer än att det fanns ett ställe där hunden lätt kunde ta a-hindret istället för långhoppet rakt fram. Jag hade dock en plan. Starten blev inte särskilt bra, det började med att Atlas tjuvstartade. I efterhand inser jag att jag skulle ha startat om och diskat mig, men det gjorde jag inte utan körde på. Detta resulterade i att jag kom mycket efter. Det positiva var att Atlas drog bra framåt, det negativa var att han drog framåt utan kontroll. Slalomet låg vid ett ganska gropigt ställe så Atlas höll på att tappa rytmen, men gick ändå inte ur det. Vilket jag är nöjd med. Det slutade med 20 fel och en tid på 37 sek. Tiden var definitivt bättre än förra helgen, vilket jag är glad över. Felen kom vid två vägringar, båda vid tunnlar, ett rivet hinder och ett kf.

Hoppklassen
När jag gick den här banan hade jag en bra känsla, det var en bana med några svårigheter, men verkade ganska kul. Atlas låg kvar i starten och det började bra, ett däck, ett hopp o sen i i en böjd tunnel. Därefter skulle han hoppa ett hopphinder och jag min klant ropar här, vilket resulterar i att Atlas går förbi hindret. Därefter gick det utför, han drog inte framåt o jag hade nog en ganska dålig attitid också. Jag lyckades stoppa honom från att springa in i fel tunnelhål, och jag är mycket nöjd över att han lyssnade där. Han missade också slalomingången två gånger, så som ni förstår så diskade vi oss. Atlas skällde på mig ganska mycket genom banan så till slut stannade jag honom och lugnade honom lite. Vi kom i mål, och jag var JÄTTE besviken och ledsen. För att Atlas inte skulle känna allt för mycket av min besvikelse så tog jag honom till ett fält och kastade boll med honom en stund. Anna och Jeanette förstod nog att jag inte ville prata om det, vilket var så skönt. Skönt med träningskompisar som förstår =)

Jag blir så ledsen att den träning vi lägger ner inte visar sig på tävling. Träningen går så j*vla bra o så går det åt skogen på tävling. Efter hoppklassen igår var jag redo att aldrig mer tävla. Men när allt har släppt så vet jag att jag vill tävla igen. Jag tycker bara synd om Atlas som får känna av min besvikelse, för det är verkligen inte han jag är besviken på.

Jag och Atlas ska ha en skön söndag nu och bara ta det lugnt. Jag släpper nog den här skittävlingen nu och tar nya tag en annan dag när jag har lite mer energi =)

Bilder från tävlingen kommer senare!

2 kommentarer:

  1. Tråkigt när det känns så på tävling, men du vet ju vilka enorma framsteg ni har gjort på träning. Det kommer snart att visa sig på tävling oxå. Ni är ju jätteduktiga...

    SvaraRadera
  2. Va snäll du är =) Jag tror också det kommer visa sig på tävling snart.. Av någon anledning blev just den här tävlingen väldigt jobbig..

    SvaraRadera