Mina två svarta...och jag

söndag 4 april 2010

Gåsahoppet i Malmö/Skurup

I torsdags, skärtorsdagen, packade jag bilen och åkte ner till Halmstad till min syster. Jag och Atlas skulle sova där för att ha lite närmare till Malmö på fredagsmorgonen när vi skulle tävla. Jag och Atlas åkte från Halmstad strax innan halv 6 på fredag morgonen, jag hade kollat upp på nätet hur lång tid det skulle ta till Malmö/Oxie och fån Halmstad skulle det ta 1h och 40 min så då skulle jag vara där strax efter kl 7. Enligt de preliminära tiderna skulle jag starta ca kl 8, så jag hade gått om tid. Jag hade skrivit ut en vägbeskrivning från Malmö till tävlingen, så jag visste att jag skulle köra mot Ystad. Däremot framgick det inte att tävlingen låg ca 3,5 mil från Malmö, vilket innebar att det tog lite längre tid än beräknat att åka dit. Det hade väl inte varit så farligt om jag hade kört rätt =) men jag hittade ju inte hallen heller när jag väl kom till Skurup.. När jag då ringde tävlingsledaren på tävlingen och sa att jag hade kört vilse så frågade dom vad jag såg för något omkring mig. Såg?!? Vad är det enda som existerar i Skåne??? Jo öppna fält och åkrar, så ja, det var det jag såg =) Stackars människan i andra änden av telefonen försökte guida mig och till slut så hittade jag dit, men då var jag ju så klart ganska sen. Eftersom jag även hade väldigt tidiga startnummer, så kände jag mig ännu mer stressad. Det var inte bara att gå banan och sen ta det lugnt o värma upp Atlas i lugn och ro. Som tur var så startade hoppklassen lite efter kl 8 så jag hann gott och väl till banvandringen. Det hjälpte också att Emma stod utanför och skulle massera och kunde ta Atlas fort när jag skulle in o banvandra.

Hoppklass 1
Banvandringen kändes bra, jag kände inga direkt svårigheter i banan och kände mig säker på att Atlas skulle dra på hindrena. Däremot innan jag skulle in så kände jag inte det där extra fokuset som behövs, men tänkte köra gärnet ändå. Starten på banan gick bra, dock tjuvstartade han, men inget som påverkade starten särskilt mycket. Slalomet tog han bra, snygg ingång och bra flyt igenom. Hopphindret efter slalom kom ganska långt ut så han skulle springa från, vilket inte är hans starka sida så det blev lite krångel där. I däcket därefter hoppade han i ramen, och i det fallet valde jag att fortsätta för att få ett bra flyt så vi diskade oss. Han missade sen platta tunneln, vilket ofta är fallet när jag har kommit en bit fram och inte står bredvid ingången. Detta måste vi träna mer på. Alla tunnlar flöt på bra, men slutet blev lite hackigt pga att min energi inte var på topp i slutet. Jag är överlag ganska nöjd med loppet, synd på disken bara.

Här hittar ni banskissen för hoppklassen:
http://www.agif-agility.se/gamez/Banor/2010/GasaHoppet/02/Hopp1.pdf

Agilityklass 1
Det blev ingen lång väntar här emellan vilket var skönt. I den här banan var det några klurigheter. Den ena var ingången till slalomet, hunden kom ut ur platta tunneln och skulle vända upp tillbaka för att ta slalomingången på fel sida. Detta har ju jag tränat med Atlas, men jag var inte helt övertygad om han kunde det 100%, jag bestämde mig ändå för att lita på att han skulle ta den ingången. Jag gick också in med inställningen att jag skulle göra allt för att han skulle ta kontaktfälten. När vi kom in på banan kändes det bra, starten gick bra. Vi kom till platta tunneln och jag skickar in honom i den och han kommer ju igenom den innan jag har hunnit särskilt långt =) Jag skriker slalom och han vänder upp och sätter ingången PERFEKT!!! Jag kunde gått av banan där och varit supernöjd =) han börjar iaf köra slalomet och jag möter upp honom för att stötta hela vägen igenom, och han gör det så fint =) Sen missar han hopphinder nr 7, och jag väljer då att fortsättaoch vi diskade oss även här. Han tog inte kf på balansen men däremot på A-et =) Resten flöt på bra, men det blev lite missförstånd på ingången till tunnel nr 11 så det blev nån snurr där.

Här hittar ni banskiss för agilityklassen:
http://www.agif-agility.se/gamez/Banor/2010/GasaHoppet/02/Ag1.pdf

Öppen hoppklass
Inför den här klassen fick vi vänta lite, och dessutom började ljudnivån gå upp ganska bra i hallen vid den här tiden. Både jag och Atlas började bli trötta. Banvandringen kändes sådär, men bestämde mig för att lita på Atlas. Klassen började med att det inte fanns en speaker, vilket gjorde att jag inte alls hade koll på vilket startnr som var inne. Jag gick då bort lite för tidigt till starten och det var väldigt rörigt där borta. Atlas blev superstressad och jag kände hur irritationen kom smygande av allt oljud. Ni kan ju räkna ut att jag inte hade någon bra energi när jag gick in på banan. Han började med att tjuvstarta och sen diskade vi oss på tredje hindret, han tog en tunnel istället för det tredje hopphindret. Resten av banan kan bara sammanfattas katastrof. Han ville inte hoppa och skällde bara på mig, jag borde ha gått av banan då men gjorde tyvärr inte det utan försökte banan runt. Blev alltså ingen bra avslutning.

Här hittar ni banskissen för öppen hoppklass:
http://www.agif-agility.se/gamez/Banor/2010/GasaHoppet/02/OpenHopp.pdf

Atlas fick sen gå ut till Emma för att få sig en massage och då upptäcker hon att han är svullen runt höger bog och reagerar på det. Jag drar slutsatsen att det var en stor anledningen till att han inte ille hoppa i sista klassen. Han mådde bättre på lördagen sen och var inte alls lika svullen tack och lov. Resten av dagen var lugn och skön med en massa sol. Det blåste ganska kallt, men vi försökte ändå sitta en del i solen =) Lotus, Jennys hund, kom och hälsade på oss i solskenet och satt och fikade en stund med mig =) Han ville hellre sitta hos mig som fikade än sitta i buren medans matte Jenny var inne i hallen, så det fick han =)

På lördagen så var jag och Atlas där för att titta bara, och det var väldigt skönt. Jag var inte riktigt på humör för att tävla, jag var väldigt trött och dessutom hade Atlas fortfarande en liten svullnad så jag hade inte velat tävla honom ändå. Lördagen bestod av sol också och både jag och Atlas gick runt o njöt =) Vi var båda lika trötta tror jag.

Lotus tigger fika, kan man motstå honom? Nej precis, så han fick en köttbulle och lite kyckling =)


Frisk hund på plats =) Här sitter Lena o njuter
i solskenet


En utmattade Atlas ligger och sover i sin bur


Claudia njuter av solen =)

2 kommentarer:

 1. Verkar som att ni haft en trevlig påsk i malmö.
  Jobbigt att börja dagen med att stressa till banan bara. Men det är ju så lätt hänt att man kör fel ;) särskilt om ngn sitter bredvid och pratar hela tiden =D.

  Hopp och framförallt agilitybanan såg rolig ut, men öppenklass banan såg lite svår ut. Såg ut att vara en hel del byten där =(.

  Skönt att ni även kunde njuta en del av solen. Här hemma har vi haft underbart väder, frånsett idag då...

  SvaraRadera
 2. Den öppna klassen var aktiskt ganska rolig, om det hade fungerat med Atlas då ;o) Det är definitivt en bana jag skulle kunna bygga upp för att träna på för det var en hel del krångliga tunnelingångar.. Resten var ganska logiskt när man väl hade banan framför sig..
  ja det är lätt att åka fel :D men man kommer ju alltid fram..

  SvaraRadera