Mina två svarta...och jag

måndag 29 mars 2010

Träning

Ikväll har min blogg varit lite konstig, en del bilder försvann men nu är de tillbaka igen... Skumt..

Igår var det sista inomhusträningen för oss. Vi hade ridhuset bokat från 16-18, men jag kom strax innan kl 17. Jag var iväg på Mary Kay utbildning så jag var tvungen att ta lite av träningstiden till det =)

På träningen var det uppsatt 3 st kombinationer. Första kombinationen var hopp, 4 pinnar slalom, hopp, slalom, hopp och avslut med de sista 4 pinnarna slalom. Atlas var lite ivrig på träningen så den här gången gick inte övningen så bra som jag vet att han kan. Han tog ingångarna klockrent, men missade resten =) Måste komma på ett sätt att träna detta, eftersom det händer att han missar någon port pga att han kommer in i för hög fart. Jag är ändå nöjd med hans driv framåt. Jag hade nog inte riktigt rätt energi i den här kombinationen heller när jag tänker efter, jag kände mig inte riktigt lika entusiastisk som jag brukar i den här kombinationen =)

Den andra kombinationen var det en box. Här tränade jag på både att ta Atlas runt hindrena och mellan, och återigen bra driv, men framförallt lyssnade han otroligt bra på mina kommandon. Mycket lyhörd, och han körde inte bara på i 120 utan lyssnade samtidigt =)

I den tredje kombinationen ingick hopphinder och en böjd tunnel. Det är svårt att förklara hur kombinationen såg ut, men det var en riktigt bra kombination. Atlas gjorde den riktigt bra, även i denna var han riktigt lyhörd. Det var mycket att han skulle runt hindrena och hoppa från motsatt håll från vart jag befnn mig, det var också brett mellan hindrena vilket ibland kan resultera i att Atlas drar sig in mot mig. Den här gången gjorde han inte det =) det räckte att jag höll ut armen tydligt och kommendera runt så höll han en fin linje. Ett framförbyte, ett bakombyte vid tunneln och ett blinbyte fick jag in i kombinationen. Alla byten satt bra, jag kunde nog fått till en tajtare sväng på Atlas vid mitt framförbyte, men det är inte hela världen. Atlas drar så himla bra på tunnlar nu så jag blir så stolt =) Blir han det minst osäker så räcker det för honom o titta på mig så vänder han upp igen =) Så nöjd är jag. Mest nöjd är jag över hans lyhördhet igår, jag har nog nämnt det innan att jag inte riktigt vågat peta i att han drar framåt ibland utan att tänka efter och utan att lyssna på mig. Jag vill ju att han drar framåt =) men jag inser varje gång jag tränar att jag kan inte få allt på en gång.. Min skrutt är ju inte så gammal =)

Vi hade varit ute o gått i 1 ½ timme igår innan träningen, jag trodde att det skulle få honom att lugna sig lite... Men så fel jag hade =) Jag pratade med en träningskompis idag och vi pratade just om Atlas fart. Han har verkligen lagt i en extra växel det senaste, och jag trodde inte det fanns i honom =) däremot känns det inte som det går fortare på planen, jag tror det beror på att jag nu litar på att Atlas tar hindrena och jag kan fokusera på mina positioner, vilket gör att jag inte hamnar efter..

Idag har Atlas varit hos Carina o Co igen =) han ska dit imorgon också. Han uppför sig riktigt bra =) vad glad jag blir. Det måste ju bero på mig att han blir lite dominant mot andra hundar när jag är med.. Men vad det är för fel jag gör vet jag inte.. Får väl be mina kära vänner om hjälp så dom kan tala om vad det är för fel på mig ;o)

Nu är jag anmäld till 3 tävlingar under april, och den första går av stapeln till helgen. Jag ska ner till Oxie i påsk o tävla, så återigen håller jag tummarna för en pinne =) Jag åker ner till Halmstad på torsdag och sover hos min syster, sen åker jag därifrån på fredag morgon. Sen får jag sova hos snälla Emma mellan fredag och lördag =) Tack Emma!!
Sen är det en helgs uppehåll och den 17 april är det Nybro, sen är det Kungälv den 24 april.

3 kommentarer:

 1. Lycka till i Oxie. Håller tummarna för er...
  Ska bli så kul med Nybro pch Kungälv sen. Dä är tävlandet igång igen...

  SvaraRadera
 2. Skönt att boendet löste sig föresten...

  SvaraRadera
 3. Tack =) Jag hoppas att det går bra. Ja det var skönt att boendet löste sig..
  Det ska verkligen bli kul med Nybro o Kungälv =) ser fram emot när vi alla är ute o tävlar igen!

  SvaraRadera