Mina två svarta...och jag

söndag 14 februari 2010

Träning och distriktskonferens

Idag var det dags för distriktskonferens i agility. Vi höll till på Jönköpings BK och det är alltid lika trevligt att träffa andra agilityaktiva från andra klubbar. Dagen började halv 9 med fika och sedan hade distriktet arrangerat en föreläsning om tävlingspsykologi med Eva Marie Wergård som började kl 9. Föreläsningen höll på till strax efter kl 12 och var helt otroligt bra, jag kommer återkomma imorgon med min reflektioner kring den här föreläsningen. Ska jag göra det här så blir mitt inlägg alltför långt ;o) På eftermiddagen hade vi konferens där vi diskuterade lite omkring det nya förslaget på regler, vi pratade om olika utbildningar o dyl. Sedan blir det DM den 12 juni i Forserum, där jag och Atlas självklart ska ställa upp =) Om ni sett min översikt på tävlingar i ett tidigare inlägg så förstår ni att Höganästävlingen faller bort..

På kvällen var det sedan åter dags för träning inomhus. Dagens kombination såg ut som nedan:När jag ser den nu på papper så ser den ganska rörig ut, men det var den inte =) Detta var ordningen jag körde de flesta gångerna, men ibland körde jag på andra sätt också.

Slalom
Detta märker jag att vi verkligen måste träna mer på. Nu efter vintervilan så är Atlas så laddad, vilket gör att han kommer ur sin rytm när han kommer in i slalomet i den höga farten han har. Så fort snön försvinner ska vi träna detta massor. Det jag måste ha i åtanke på tävling är att ta det lugnt. Jag måste hålla mig lite bakom honom och ge honom mycket stöd med min röst och inte stressa. Han är så pass snabb så jag ska inte behöva stressa honom i slalomet, för han är inte direkt långsam. Det enda är att han måste få ett större flyt och självständighet.

Tunneln
Den drog han bra på idag. Det var något tillfälle jag testade köra hinder 9-13 fast baklänges (13-9) för att få framåtsändet. Detta fungerade inte helt klockrent. Atlas stannade upp innan tunneln och kollade på mig, men drog ändå in i tunneln när jag närmade mig och kommenderade genom. Jag hade full fart mot tunneln och fokuserade på att han skulle in i tunneln. Det kändes inte som om jag gav upp i kroppsspråket redan innan, för då tror jag inte att han hade fortsatt in i tuneln när jag kom fram. Jag tycker ändå att vi gör framsteg på tunnlarna, det känns som att vi har mer framgång än misslyckande på tunnlarna och det stärker både mitt och Atlas självförtroende =)

Hopphinder
Atlas tar hopphindrena utan problem, han rev dock ett idag men det var säkert ett misstag, kunde inte se något särskilt som kunde påverkat det. Han känns säker på dessa och jag tyckte han drog bra framåt från hinder 10-13.

Byten
Jag gjorde ett framförbyte mellan hinder 7 och 8 samt ett blindbyte mellan hinder 9 och 10. Jag tycker bytena sitter bra på träning. Jag vågar chansa och är inte rädd för att göra fel. Jag måste få med mig den känslan på tävling också. Känslan av att vara avslappnad och bara köra sitt race. Jag vill ha känslan som jag hade på tävlingen i Forserum i december =)

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Hittade hit efter att jag såg att du frågat om din hund som stryker sig mot saker. jag har själv alaskan malamute, och har fått lära mig att dom stryker sig för att sätta sin doft på sitt revir. Släpper jag in min ena hane i någon av de hundgårdar han inte gått i på någon dag, går han alltid o stryker sig mot nätet runt gården- han doftmarkera på så sätt sitt område. Så har då jag fått lära mej att det är. De andra hundarna gör inte detta lika tydligt, men det är han som är "alfahane" i min flock av 6 polarhundar.. Kanske kan vara till hjälp i dina funderingar i alla fall. Lycka till! mvh /Ulrica ö www.malamute.nu

    SvaraRadera
  2. Kul att du hittade hit =)
    Ja jag har också funderat på detta och i de flesta fall tror jag att det kan vara så, men har svårt att se att det kan vara anledningen jämt.. Han kan ju gå o stryka sig mot soffan hemma och mot mig när vi tränar och på soffan o mig finns ju redan hans doft =) Han är den enda i hushållet mer än jag själv så han har egentligen inget att konkurrera med. Fast det kanske är anledningen i alla fall. Jag slutar aldrig förvånas över honom ;o)

    SvaraRadera