Mina två svarta...och jag

onsdag 31 augusti 2011

Träning

Idag har vi tränat tillsammans med Claudia och Elliot. Vi började med en kort promenad innan vi byggde upp lite.

Vi byggde upp en start från en hoppklass 3 ifrån Kanonsabotören. Väldigt rolig start, men utmaningen för mig och Atlas blev att skicka in i slalom från en ganska svår vinkel en bra bit ifrån. Jag tyckte Atlas skötte det riktigt bra =) Jag är nöjd. Därefter var det en passage där jag testade två olika sätt och hittade det sättet som jag tyckte jag hann med och löste det på ett bra och effektivt sätt. Det var dock inte lätt, men skönt att ha fått köra igenom det.
Därefter ville Claudia träna ut/runt kommando, när hunden ska hoppa hindret bakifrån. Atlas kan det väldigt bra nu, men det är alltid bra att träna det. Jag kunde skicka Atlas på ganska långt håll och säga ut och han tog det.

Tränade även lite jaakko svängar, som vi missade i helgen. Idag satte vi det utan problem varje gång. Jag kollade på filmen från i lördags där han missuppfattade mig och tog till höger istället för en jaakko och jag ser att jag är vänd på ett sätt som skulle kunna visa på ett bakombyte istället för en tajt sväng tillbaka. Jag sa ju heller ingenting så det är inte så konstigt att han missuppfattar mig..

Jag tränade lite kf med och är nöjd med alla utom a:et, det är inte som jag vill ha det just nu. Ska se till att backa tillbaka med rutan nu efter säsongen och träna om det under vintern.

I övrigt är jag jättenöjd med träningen, kändes som vi hade kvalité på träningen ikväll. Det känns alltid skönt inför tävling. Får se om jag gör nåt mer imorgon eller fredag, brukar ju inte träna dagen innan tävling men i ska ändå upp till klubben för att hjälpa Felicia och Vilda med kf träningen. Får se om jag orkar träna imorgon annars blir det nog lite på fredag =)

2 kommentarer:

  1. Vad duktiga ni är!
    En lyckospark i baken till dig och Atlas inför helgens tävling :)

    SvaraRadera
  2. Då hoppas vi att det går lika bra i helgen. Fyra lopp är ju inte helt fel ;).

    SvaraRadera