Mina två svarta...och jag

söndag 9 januari 2011

Nytt år, tävling och My dog

Uppdateringen på bloggen har varit sådär på sista tiden eftersom min dator kraschade på nyårsdagen.. Inte så kul..

Nyårsafton var lugn och skön, hundarna var lite oroliga för alla smällare, men det gick ganska bra ändå. Den 2 januari, söndagen, åkte jag, emelie och jeanette till Ulricehamn, eller utanför, för att tävla inofficiellt. Det var riktigt roligt att få köra agility igen =) Atlas var supertaggad och jag kände mig väldigt lugn och fokuserad. Första klassen var agility och till vår besvikelse var det enbart vippen som var, men den skulle tas 3 gånger. Det var en riktig springbana och knappt ingen handling alls. Starten satt riktigt bra och Atlas satt kvar lugnt och tryggt tills jag startade honom. Allt flöt på bra tills vi kom till tre hopphinder som stod som en solfjäder eller båge. Där hade jag planerat ett blindbyte, men inför andra hindret tog jag ner min hand och arm lite för tidigt för att byta arm så Atlas springer förbi hindret och innan jag hann reagera så hade han tagit nästa hinder, så det blev disk. Han gjorde precis som jag sa så jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Han missade även kf på vippen nån av de gånger vi tog den. Inte hela världen då jag inte brydde mig så mycket vad han gjorde där. Jag var ändå nöjd med loppet och Atlas fick springa av sig rejält.

Andra klassen var hopp och det var lite mer handling i denna klassen. Även här gick det bra, men vid ett tillfälle ska jag göra ett framförbyte och börjar vrida mig lite för tidigt och han viker då av och springer förbi hindret. Jag tog tillbaka honom där och vi gick i mål med 5 fel. Det var ett bakombyte som blev lite tokigt med, och jag har funderat lite på varför det inte fungerar på tävling med bb. Den här gången blev det en snurr som gjorde att han kommer över till rätt sida innan han hade hoppat. Det är ju inte riktigt meningen. Men jag har iaf kommit fram till att jag börjar vika av bakom honom för tidigt. vet inte om det är så, men jag tror att han tror att vi byte riktning innan hindret och att vi då inte ska ta det hindret vi är på väg mot. I denna klass var det många som nollade sig så vi slutade på en 11 plats.

Jag är ändå nöjd med dagen och det var riktigt kul att få köra agility igen =) Emelie och Jeanette skulle köra igenom sina hundar inför My dog på torsdagen, båda hade en lyckad dag med.

På torsdagen hämtade jag upp emelie och felicia vid kvart i 6 på morgonen för att bege oss till Göteborg och My dog. När vi kom till Borås var det ett fruktansvärt snöoväder så det gick inte fort till Göteborg, men vi hade gott om tid. Vi kom fram till Göteborg strax efter kl 8 och var inne på mässan innan halv 9. Jag hade med mig Atlas och Carina hjälpte mig att få in honom som monterhund =) Atlas var lite smått upprörd över att inte få köra agility på mässan, men vi hade en trevlig dag av att bara titta. Emelie och Jeanette gjorde båda bra ifrån sig. Tyvärr blev det två disk för Jeanette och en 17 plats för Emelie. Claudia tog sig igenom sista klassen med noll fel, men ganska mycket tidsfel så hon slutade på 15 plats. Nästa år är det min och Atlas tur att vara med =) Gärna alla dagar ;o) Vi gick en stund på mässan sen och sedan åkte jag och Emelie hem. Vi var väldigt trötta efter dagen och bestämde oss för att om det blir My dog nästa år så sover vi över i Göteborg..

Det var iaf trevligt att få besöka My dog i år igen och jag ser verkligen fram emot 2011 nu. Jag längtar extremt mycket till våren och att agilitysäsongen ska sätta igång på riktigt nu =)
Imorgon börjar jobbet igen och det ska bli riktigt skönt att få sätta igång o jobba igen, då vet man att varje dag som går är ett steg närmare våren ;o)

Ha en bra vecka!

1 kommentar:

  1. Kul att tävlingen gick bra i alla fall - nu när man inte tränat på länge kan det ju vara lite sådär med koncentrationen - men det verkade ju inte ni ha ngt problem med :D

    SvaraRadera