Mina två svarta...och jag

söndag 23 januari 2011

Dagens agilityträning

Idag var det dags för träning igen. Jag hade ju med mig Bus idag också så jag åkte upp lite tidigare för att se om jag kunde träna henne lite innan. De andra i gruppen före oss tränade flitigt när vi kom så vi avvaktade, men hann in ca 10 min innan resten av gänget i min grupp kom.

Bus börjar bli riktigt duktig nu. Det var några tillfällen där hon gick upp i varv för mycket, men det räcker med en tillsägelse och att jag sätter henne ner och sen går det mycket bättre. Uthålligheten kommer så småningom =) Jag tränade olika svängar med henne, vilket hon gör jättefint. Vilka svängar dessutom, där kan vi snacka tajt runt hindret. Min lilla skrutt Atlas borde ta en lektion för lilla Bus så hon kan tala om för honom hur tajt det ska vara runt hinderstödet ;o) Tidigare när jag har tränat henne så har hon gärna hoppat tillbaka hindret, men idag skedde det kanske 2 av 20 ggr =) Det största problemet egentligen som jag måste komma ihåg, för det gäller mest att jag föregår det, är att hon gärna smiter bakom min rygg. Inte bra alls, det innebär att ibland "försvinner" hon och befinner sig på ett helt annat ställe än planerat.

Jag tränade balansen och vippen också. Balansen har hon lite bråttom över så det gäller att få henne att tänka efter vad hon ska göra där, men efter några gånger så blev det bättre. Hon har en tendens att ramla av nedfarten för att hon har så bråttom =) Vippen gick också bra. De första gångerna så blev hon lite skraj när det slog i och hoppade av åt sidan, men efter att ha hållt i henne lite när den slår ner så gick hon felfritt över den också.

Slalom är hon också väldigt duktig på. Hon gör det lite långsamt, men är noggrann. O det gör ingenting att hon tar det lugnt i slalom för skulle vi komma på en tävling så skulle hon ta in den tiden på resten av banan =)

Atlas skrutten fick knappt träna alls idag =( När vi skulle köra lite så kom dom och skulle ha pengarna för ridhuset.. Sedan var det dags att köra bana och då var det så lite tid över att vi bara hann köra en gång.. Atlas var nog glad över att köra en gång iaf för han var såå taggad när han märkte vart han var =) Men det blev ingen träning av varken slalom eller balans med honom. Men vi ska ju till Jenny på fredag så då får vi väl vår beskärda del ;o)

Nästa helg är dessutom sista träningen innan Linköping.

Ha en bra vecka!

2 kommentarer:

 1. Kul att det går så bra med Bus! Bara en sak - som jag får ångra nu - träna mkt rakor första året under träningen, tränar man för mkt svängar och särskilt snäva sådana så börjar de tappa bakfötterna och får lättare att peta ner pinnar sen, efter typ ett halvår :/ Jag har det på Disa nu... hade ingen aning om att det var så, men tydligen :D

  Vi måste träna ihop någon dag!! Säg till när du har ärenden åt det här hållet! :) Jag behöver verkligen någon som tittar på oss och säger vad vi ska ändra :)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset =) Bus har ju en viss tendens att riva ibland, så det är bra att veta att det kan bli så om man missar att träna rakor =)
  Surt att komma på det i senare skede..

  Ja det får vi se till o göra! Jag har ju lite svårt på veckorna eftersom jag bor hos mamma på veckorna när jag jobbar. Men vi får höras!

  SvaraRadera