Mina två svarta...och jag

torsdag 9 september 2010

Vallning, kurs, inofficiellt och tävlingar

Idag har vi varit o vallat en sväng =) Jag och Carina åkte till Emma vid 8 tiden imorse o var framme strax innan kl 9. Jag var beredd på att Atlas skulle explodera bland fåren eftersom han är riktigt tänd på dom, men dom ville inte röra sig särskilt mycket så det blev mest att han stod o skällde på dom.. Det var 4 st baggar som inte är jättevana, speciellt inte vid skällande hundar, så de ville bara stångas hela tiden.. Jag och Atlas var dessutom bara inne i ca 10 min och sen var Atlas ganska trött, och sedan blev det inte att vi vallade mer.. Lite synd, men det blir kanske mer nästa gång. Men det var ändå kul att få komma igång med vallningen igen, och att Atlas lyssnade så pass bra på mig ändå o inte bara gav sig in mitt i fårskaran som han gjorde sist =)Dessutom blev jag stångad av en bagge på knäet, såikväll är jag svullen och bli vid knäet o ont gör det också... Baggen skulle stånga Atlas och jag råkade komma emellan..

När jag o Carina kom hem så fick Carina besök av en kompis o jag stannade med. Vi åt kladdkaka o grädde o satt o tjatade en stund, jättetrevligt!

Ikväll har jag haft kurs. Idag var det bara jag och Jeanette, för Emelie flyttar så hon hann inte komma. Men det är så trevligt och funkar bra med bara jag och Jeanette också =) Våra kursdeltagare är så duktiga och utvecklas jättemycket. Idag var verkligen en vändpunkt för många hundar och dom var sååå taggade när dom kom till kursen idag =) Nu är det bara 3 tillfällen kvar och det har verkligen gått fort, samtidigt som det är skönt att vara klar med kursen innan oktober börjar.. Det blir mörkt snabbt nu.
Jag körde Atlas lite innan alla deltagare kom. Och när han sprang över balansen så var det inte alls samma fart och så sprang han konstigt med ena bakbenet. Han drog upp det lite och sen hoppade konstigt, så när Carina kom bad jag henne känna på hans högra bakben. Detta var han inte särskilt glad över och det visade sig att han hade sträckt sig. Carina tryckte och masserade lite när jag höll honom hårt, och vad han skrek min lilla skrutt =( Det blöder i mitt hjärta när han har så ont, men han vet också att Carina gör honom bättre. För när hon hade masserat och tryckt en stund och hans en fick resa på sig så gick han o pussade lite på henne =) Tur att vi har Carina! Nu ska han masseras lite på lördag så får vi hoppas att det är bra sen. Carina är duktig på att ta bort sånt snabbt om man upptäcker det tidigt..

För någon dag sen skrev jag ju om inofficiella tävlingar och att jag ville åka på det.. Sen på kvällen eller dagen efter när jag läser Jenny Damms blogg så skriver hon om sin hall och invigningen den 13 november. Då ska hon ha en inofficiell tävling på den invigningen =) Inte för att det är så nära, men så slog det mig att den 14 november är det en officiell klass 1 tävling i Varberg och då kunde jag slå två flugor i en smäll ;o) Jag måste ju åka på klass 1 tävlingar för att ta den där agilitypinnen och då får man snällt åka på dom där det bara är klass 1 enbart.. Ska försöka få med mig nån dit med.. ;o) Sen blir det nog Götenes klass 1 tävling i december med. Emma ska dit och då tänkte jag att jag ändå kan samåka med henne.. Så tävlingar som är kvar nu denna säsongen är; Tomtens BK (Falköping) klass 1-3, Nybro klass 1-3, JBK klass 1-2, Varberg klass 1 och Götene klass 1.

På söndag är det lydnadstävling så imorgon måste jag köra igenom det mesta =) Sov gott!

1 kommentar:

  1. Vad kul att du tyckte att det var roligt att köra min lilla fonzie:) Du får gärna låna honom igen. Jag har ju fullt upp med att hålla reda på mig själv inne på banan:-P, så det var riktigt kul att se hur duktig han kan vara med en så duktig handler!
    Massa tack för hjälpen i onsdags, det var verkligen guld värt!

    SvaraRadera