Mina två svarta...och jag

lördag 4 september 2010

Äntligen!

Idag var det tävling i Forserum, dubbeletta. Jag gillar dubbelettor, det känns lite mer lönt att tävla då o går det åt skogen i de två första så har man två lopp till =)

Jag kom dit vid 8 tiden och träffade Emma där... Eftersom mina andra träning- och tävlingskompisar har övergett oss i klass 1 för att endast köra klass 2 nu så fick jag och Emma klara oss själva idag. Vi träffade också Elin och Anders där med, så helt ensamma blev vi inte..

Jag startade med agilityklass 1a och banan kändes ganska enkel, men det fanns en del konstiga och svåra vinklar på en del hinder. Jag startade som nr 18 och starten kändes bra, 4e hindret var a-hindret och det hoppade han ganska rejält på idag så jag gjorde om det. Jag vet egentligen inte varför jag gjorde om det eftersom jag egentligen inte har ett inlärt beteende på kf där, men jag kom på det i samma veva som jag gjorde om det =) Tänkte då att jag kan iaf köra balansen utan att egentligen ha någon press alls, eftersom jag redan var diskad. Jag gör ett byte innan balansen och skriker balans och kom igen flera gånger. Jag tänkte ocksåpå att ösa på mitt tempo och det tyckte jag att jag gjorde, men han hoppade.. Så den gjorde jag om och han tog kf andra gången men stannade inte så jag gjorde om det igen och då gick det bra. Sen tappade jag bort mig totalt så jag tog två hopphinder till o gick ut. Jag är ju väldigt förkyld som jag nämnt tidigare och det har satt sig på luftrören nu, vilket resulterar i att jag knappt kan andas när jag anstränger mig.. Så jag ville vila mig lite mellan loppen.

Andra loppet var hoppklass 1a och när jag gick banvandringen kände jag att det var en bana som passade mig och Atlas. Samtidigt kände jag verkligen av min förkylning och i o med den känner jag mig väldigt ofokuserad i allt jag gör. Så jag kände att jag knappt kunde banan strax innan jag skulle in, men bestämde mig för att bara ta det lugnt och ett hinder i taget. De 3 första hindrena flöt på bra, när han sen skulle över hopphinder nr 4 så skulle man hoppa det ut från mig, runda det och komma tillbaka till mig. Det stod ett hinder ganska nära hinder 4 och jag hamnade en bit efter Atlas, och snäll som han är vänder han sig om mot mig precis som att; Vart ska vi matte, vilket hinder ska jag ta?? Så jag hinner ifatt honom och han tar det fint och efter det flyter banan på riktigt bra. Domaren som dömde brukar vara som de flesta, ganska hård med snurrar, så hade han snurrat så hade vi inte nollat..
Vi kom iaf i mål med 0 fel och tiden 39,34sek och kom på 1:a plats! Vi tog vår sista pinne i hoppklassen och är nu uppflyttad till klass 2, äntligen!!! Jag är verkligen nöjd med loppet, och detta är definitivt det bästa pinnloppet vi har gjort. Så om 2 veckor får jag göra debuten i klass 2 =) Och vi vann igen =) Man blir snabbt van ;o)

Tredje starten för dagen blev då agilityklass 1b och de hade egentligen bara vänt på banan, vilket jag tycker är sååå tråkigt när de gör.. Så första halvan var det inga kf-hinder, förutom vippen, balansen kom som nr13 eller nåt sånt. Första halvan gick ok, långt ifrån bra, men vi hade inga fel iaf. Starten var 2 hopphinder och en böjd tunnel, efter tunneln skulle man till däcket och vinkeln däremellan var ganska svår. Så jag fångade upp Atlas när han kom ut ur tunneln innan jag skickade honom mot däcket och det blev inte som jag hade tänkt mig utan vi blev lite stillastående. Efter däcket skällde han ganska mycket på mig och höll på att missa vippen, men det gick bra till slut och han stannade till o med på kf =) Sen kom 2 hopphinder o slalom och det flöt på bra, jag måste säga att Atlas reglerar sin fart riktigt bra nu när han kommer i 120km/h in i slalomet =) Det är nästan så han krockar med andra pinnen men aldrig att han gör fel... Jag såg ganska många hundar som hade problem med just det idag, att hundarna kommer för fort in i slalom och inte kan reglerar asigheten själv och hoppar då över port nr 2. Efter slalomet började han skälla o dumma sig igen och när vi kom till balansen så höll han på att missa den också pga att han skällde.. Precis innan balansen låg en kort rak tunnel, vilket jag då tänkte att det blir ju precis som på träning eftersom jag tränar den kombinationen varke gång.. Men eftersom han inte fick nån fart ut från tunneln så blev det inte alls som jag tänkt mig. Jag öste iaf på på balansen men han hoppade igen.. Så jag diskade oss där... Däremot sista raksträckan drog han hela vägen när jag skrek fram =) Så träningen på framåtsändande har verkligen gett resultat. Så nu ska jag fortsätta med det.. Jag hittade två positiva saker i den här klassen, framåtdrivandet i slutet och genomförandet av slalom... Annars var resten ganska dåligt ;o)

Sista hoppklassen valde jag att inte starta. Både jag och Atlas var helt färdiga och jag kände att banan egentligen inte skulle ge oss nånting i träningssyfte. Vi tränar en massa ändå, så vi bara njöt av alla andra som sprang =)

Min och Atlas favorit var där idag med, Rally-Sally =) Hon är en riktigt guldklimp! Jag gillar verkligen den hunden!

Avslutningsvis ska jag gratulera Elin och Roys till sin andra pinne i Hoppklassen! Grattis!

Ska också säga att jag är superladdad inför klass 2 =) Nu kan vi njuta resten av året utan några krav från oss själva att ta en pinne, självklart strävar jag alltid efter ett nollat lopp. Men det är så skönt att ha kommit upp i klass 2, och det på ganska kort tid från första till sista pinnen =) Jag skulle vilja ha en pinne i agility innan året är slut, men det får vi väl se.. Nu ska jag o Atlas inta soffläge och njuta av dagens vinst ;o)

4 kommentarer:

 1. Grattis igen, till pinnen, uppflyttningen och klassvinsten. Kunde ju inte gått bättre... Kram

  SvaraRadera
 2. Tack =) Nej det kunde verkligen inte gått bättre! Är så nöjd över loppet och allt!

  SvaraRadera
 3. GRATTIS till pinnen o uppflyttningen, snart kommer pinnarna i agilityn också.

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Stort grattis!! :D

  SvaraRadera