Mina två svarta...och jag

tisdag 4 oktober 2011

Träning, A2 utbildning och projekt

Nu var det ett tags en jag uppdaterade bloggen. Jag har varit alldeles för trött på kvällarna efter jobbet för att uppdatera och sedan startade jag min A2 utbildning i helgen och på kvällarna var jag så trött att jag inte ens orkade öppna datorn =) Det är ju en hel del jobb just nu med. Mycket att göra och jag trivs som fisken i vattnet =)

Det har blivit lite träning för min lilla skrutt också. Jag har varit ganska duktig på att träna fjärren lite då och då. Det blir inte riktgt varje dag, men nästan. Det börjar arta sig och jag känner mig väldigt nöjd =) Jag måste få till ett träningspass med Carina snart för jag behöver hjälp med en del andra moment i LK2.. Måste få till den så jag kan starta den, i värsta fall nästa år i samband med nya regler =D

Jag har även tränat lite agility. Har backat tillbaka i träningen med a-hindret. Började första träningspasset med att att bara skicka honom genom rutan och det satte han till 100%, sedan övergick jag till att lägga dit låga hopp för att han skulle få in hela mönstret. Det gjorde han perfekt till 100% också. Då la jag upp rutan på a:et och genast hoppar han över rutan eller går ner i 2 av 2 på... Blev så frustrerad, försökte ringa Jenny, men 3 nätet låg nere så jag la ner den träningen för den dagen och gjorde saker som var roliga istället ;o) Tränade bl.a. på tunnelingången från Kumla där man kom mot tunnelns baksida och på träningen satte han den perfekt =) Tränade lite kf på balansen också och det gjorde han så bra.

I fredags var det dags för starten av A2 utbildningen för Anita Axelsson. En helt ok kurs även om den kanske inte har uppfyllt alla mina förväntningar än, men det kanske den gör. Lite mycket repetition för min del. Fick träna lite egen handling i söndags, vilket var riktigt kul. Jag och Atlas fick mycket beröm av Anita, så vi skötte oss bra =) Jag passade på att träna lite slalom före och efter kursen på lördagen, jag tränade att lämna honom och utmana honom riktigt mycket. Shit va duktig han var. Hade en tunnel parallellt med slalom så jag skickade in honom i tunneln efter slalom och utmanade med att skicka honom från långt håll. Han var riktigt duktig på att söka ingångarna. Slalom är bland det roligaste jag vet att träna =) Ser fram emot när jag får hem Axis och får en grön hund att träna på slalom.

Sista helgen i utbildningen så är det nästa bara examination. Vi har fått två delar som vi ska förbereda inför nästa helg. Dels är det ett mini-projekt för sin egen hund, kan vara antingen handling eller teknik. Dels är det en handlingsövning som vi ska genomföra med två ekipage på kursen. Vi blir tilldelade två ekipage när vi kommer nästa gång. Mitt projekt med Atlas kommer vara kf på a:et. Jag kände att jag har en del projekt på g inom agilityn och kände att jag inte ville ta nåt helt nytt. Jag ville ju självklart ha nåt som ger mig nåt och dessutom får jag lite eld i baken vad gäller träningen med a:et =) Så nu ska jag lägga upp en träningsplan på det och sedan åka till klubben och filma lite hur det ser ut just nu.

Köpte en bok av Anita med, "Mest när det gäller" heter den. Handlar om tävlingspsykologi. Eftersom jag ska fördjupa mig i det i vinter så är det bästa att bunkra upp en massa böcker. Har även börjat läsa "Möta motstånd" med, kommer inte ihåg nu vem som har skrivit den, men bra är det =)

Handligsövningen vet jag inte riktigt hur den ska se ut så har ni några förslag så dela gärna med er ;o)

Snart börjar ju VM med. Ser verkligen fram emot att få sitta bänkad framför datorn hela helgen och kolla på våra duktiga ekipage. Håller naturligtvis en extra tumme för Jenny och Ina =)

Nu ska jag ta en långpromenad med min hund innan det är dags att jobba i eftermiddag. Ska passa på att träna lite fjärrdirigering med ;o)


1 kommentar:

  1. Är Anitas bok bra? Hon ska hålla en föreläsning genom Studiefrämjandet här i Jönköping den 24:e oktober (tror jag det var...) på samma tema nämligen. Jag anmälde mig till den, tänkte att det säkert är nyttigt. :)

    SvaraRadera