Mina två svarta...och jag

torsdag 8 september 2011

Träning hos Jenny

Igår var det äntligen dags för träning hos Jenny igen. längesen nu och jag kände verkligen efter helgen och första hälften av denna veckan att jag behövde hennes kloka ord och positiva energi. Jag hade en riktigt bra träning igår, inte bara träningsmässigt utan även en riktigt bra o givande pratstund med henne efter träningen. Jag har fått batterierna påfyllda nu och energin och kämparglöden är tillbaka =) Jag är så tacksam för all hennes hjälp!

Jag hade haft lite önskemål inför denna träningen, vilket jag i vanliga fall inte brukar ha. Jag önskade att ha med slalom där jag var tvungen att lämna honom, jag känner att jag inte riktigt vågar det på tävling. Men det ska bli ändring på det nu för jäklar vad duktig han var på det igår =)

Några av avstånden och vinklarna kan ha varit lite annorlunda, men ungefär så här såg första kombinationen ut.

I början hjälpte jag Atlas lite för mycket till ingångn i slalom som nr3, vet inte varför egentligen eftersom han är väldigt slalomsäker. Jenny sa åt mig att starta honom mellan 1 o 2 och skicka honom mot slalom, han ska sköta lite saker själv! Jag ställde mig vid 4 och gjorde ett fb när han gjort klart slalom. Jag ska komma ihåg o berömma honom varje gång han gör klart slalom själv så han verkligen vet skillnaden när han gör hela och när han går ur. På 5an skulle jag göra ett byte som blev som en jaakko nästan, svängen blev väldigt bra och inte en tendens till att ta det hinder som bara stod nån meter framför 5an =)

Tunneln gjorde han bra, men i hörnet måste jag tänka på att sätta trycket mot hörnet så han  inte går emellan, sedan skulle jag först göra ett blindbyte och sedan testade jag även ett bakombyte. Han köpte både riktigt bra =) Första blindbytet blev sådär, jag gjorde det lite sent, men eftersom jag tydligt hade handen ute så fattade han att han inte skulle in i första tunnelhålet och linjen blev bra ändå. Av någon konstig anledning så köper han dom svåra bakombytena till tunneln på träning, men inte tävling. Detta bakombytet ser ju exakt likadant ut som det i Kungsbacka och i Kungsbacka gick det inte.

Slalom som nr 12 gick också bra när jag slutade säga KOM igen och la tyngden på KOM, för då gick han ur =) Konstiga saker man har för sig på banan. Jenny sa att han ska fullfölja det ändå, men jag måste träna på det innan =) Så nu ska jag träna slalom och säga en massa konstiga saker samt att jag även ska kunna vara tyst.. Jag ska även träna att springa som en tok och sedan tvärstanna och så ska han fortsätta ändå. Jag älskar ju att träna slalom så nu har jag verkligen ett bra projekt ;o) Han ska bli ännu mer säker på slalom.

Sedan körde vi lite jaakko svängar, gick toppen. Jenny trodde jag jag ibland blir lite stillastående på tävling och att han då missuppfattar åt vilket håll eller att jag tar ett steg mot hoppet som gör att han tar det som ett bakombyte.. Jenny tyckte iaf att det inte fanns någon tvekan hos honom att han skulle hoppa eller vilket håll han skulle åt.

Därefter gav vi oss på kombinationen från ag klassen i Tidaholm.

Hon hade redan hört ryktet om denna bana =) Jag visade hur jag hade tänkt göra och vad som gick snett och hon trodde kanske att han hade vänt i tunneln för att jag blev för tyst. Jag fick testa två varianter som funkade bra. Jag fick först köra som jag hade tänkt för att få till det bra, Atlas började krångla med tunneln och vill inte in där och detta måste jag träna sa Jenny. Har jag sagt genom så är det det han ska göra oavsett vart jag springer, inte ifrågasätta som han ibland gör. Jag fick ändra lite från hur jag hade gjort på tävlingen och ta honom mot bortre vingen på 4an (hopp 2 o 3 var slalom på tävling) alltså inte den vingen närmast balansen o tunnlarna och där göra ett framförbyte och skicka honom mot tunneln.Första gången jag körde och han sprang in i den böjda tunneln så ropade jag hans namn när jag var på väg bakom tunnlarna, vilket gjorde att han drog sig åt det hållet och sprang då åt fel håll och in i den böjda tunneln igen =) När jag sen gjorde om det så skrek jag genom när jag såg honom komma ut ur den böjda tunneln och då sprang han faktiskt in i den lilla =) Gjorde detta några gånger och det enda som egentligen krånglade var att han inte ville dra till den böjda tunneln utan sprang under balansen.

Sedan fick jag göra nästa variant som de flesta hade gjort på tävlingen, fast lite annorlunda i tänket fick jag ha.  Jag gjorde ett ut mot bortre vingen och sprang mot tunnel 5, skrek genom och fortsatte o springa, fick helt enkelt lite på att han tog tunnelingång, det misslyckades första gången, men sen gick det toppen. Sprang mot nästa tunnel och när han kommer ut ur den böjda tunneln så är jag nästan förbi balansen och skriker genom igen och han sprang klockrent in i den korta tunneln =) Funkade kanon!!! Fick köra det några gånger och till slut fick jag även med hopp 7 =) Sprang som en idiot gjorde jag men bra blev det =) Min lilla Atlas var så duktig.

Efter träningen gick jag och Jenny en promenad med alla hundarna. Jag hade en lång pratsund med henne om allt jag har känt och tänkt på det senaste. Fick mycket bra tankar med mig. Just nu vill jag inte dela dom här i bloggen. Vill skriva ner dom lite för mig själv först och ha dom med mig. Hon sa en dle som jag redan visste hon skulle säga =) men även en del annat som är tänkvärt.  Jag fick en ny boost iaf och är fit for fight igen ;o)

Fick en del funderingar att tänka på kring Axis med, vad jag ska använda för kommando på en del ställen t.ex. Så nu är det nog snart dags att skriva ner min plan.

2 kommentarer:

  1. BRA DÄR!! Jag hoppas verkligen att jag kommer att få en chans att se er "live" på tävling någon gång :)

    SvaraRadera