Mina två svarta...och jag

lördag 23 juli 2011

Tävlingen i Ulricehamn

Igår åkte jag och Atlas till Ulricehamn för tävling. Första starten i agilityklass 2 också och det såg jag verkligen fram emot =) Jag plockade upp Carina på morgonen och sedan åkte vi mot tävlingen. Vädret var helt ok, inget regn vilket var väldigt skönt!

Agilityklass
Jag gick banvandring nästan direkt när jag kom fram. Fick ingen direkt känsla för banan och kände mig inte direkt taggad heller.
När vi sedan skulle starta så kände mig inte nervös eller taggad heller, vilket är ovanligt och inte bra!! Jag satte Atlas i starten och när jag började gå framåt så är han på väg o tjuvstarta, jag skrek till ett NEJ och hann stanna honom innan han hoppade första hindret. Jag gick tillbaka o satte honom och då satt han som ett ljus. Starten fungerade ok, det vi måste träna på är att få till bättre svängar i starter som innefattar en sväng ganska snabbt. Direkt efter starten kom en kombination som jag verkligen måste träna på. Se nedan..

Eftersom hindret innan tunneln var nr 3 så blev man ganska stillastående till den och jag hinner inte med min hund när han springer igenom en lång rak tunnel. Det vi behöver träna på är att få ut Atlas på spetshindret efter tunneln. Det gäller ju bara att jag får till det rätta trycket på det hindret, men det är svårt.. Sedan gjorde jag ett bakombyte på balansen, det är första gången jag gör det på tävling och så tror jag att jag blev lite tyst så han var nära att hoppa av balansen mitt på, men jag fick igång honom igen. Han satte kf på balansen riktigt bra, men kände att jag följde med honom alldeles för mycket på dom. Därefter blev jag alldeles för loj, jag hade inte tillräckligt tryck i mitt genom kommando och vek av alldeles för tidigt så han får en vägran på en tunnel. A:hindret hade en 90 graders sväng efter sig och vi hade tränat sväng efter a:et en gång dagen innan =) men det gick riktigt riktigt bra. Han satte kf på a:et klockrent. Vippen gick sådär, jag gjorde ett fb vid den och det är han inte van vid så han hoppade av i sidled, men fick inga fel, han var på kf. Men det ställde till det efter, vi blev lite stillastående, Atlas blev frustrerad och jag sa inget så det blev strul på ett hinder som han skulle ut på. Men inget fel, även om jag tyckte att det kanske borde varit en vägran ;o) Slutet gick riktigt bra med slalom. Han fixade ett ganska svårt bakombyte på slalomet så jag är nöjd.

Jag är nöjd med Atlas insats på banan även om trycket i hans ben inte var som det brukar, men tror det berodde på mig. Däremot är jag inte så nöjd med min egen insats, jag tycker inte jag gjorde Atlas rättvis. Jag var loj, inget tryck i mina kommandon och sprang ganska dåligt. Jag var väldigt trött, men denna klassen tyckte jag synd om Atlas som hade mig i släptåg. Riktigt dålig tid fick vi med.

Hoppklass
Efter agilityklassen kände jag verkligen att jag ville ha revanch på hoppklassen och lyckades tagga till ordentligt. Det var en rolig bana, lagom svår och varierat med spring och teknik. Det var verkligen en bana för mig och Atlas. Han satt ok i starten, även om jag tror att han tjuvstartade. Det gick ändå bra. Hade bestämt för att verkligen köra på ordentligt. Så för att inte komma efter på en tunnel där jag skulle göra ett byte efter så satte jag rejält tryck mot ett hopp innan tunneln och stack så fort jag trodde han hade satt sikte på det (han kunde lika gärna ha stuckit emellan hindrena), man han satte det och jag var en bra bit före. Hann göra mitt byte i god tid. Fick lite strul i en innersväng på ett "staket" med två hopp, kom inte ihåg vad som strulade, men jag kom lite efter vilket resulterade att vi kom fram mot långhoppet tillsammans. Jag fick då inget tillräckligt försprång mot tunnelingången, vilket gjorde att han tvekade en kort sekund innan han sprang in. Domaren bestämde sig sent för en vägran på det =( Jag körde dock på som om jag var nollad. Han gjorde ett jävligt snyggt slalom med klockren ingång (en ingång som många missade). Jag gjorde ett blindbyte när han var i slalomet, ett ganska järvt byte, men han fixade det =) Resten av banan gick toppen och han drog bra framåt i slutet. Jag var riktigt nöjd med den banan, tiden hade räckt till en andraplats om jag inte hade fått vägran, nu blev vi sexa. Många tyckte det var hårt dömt och han hade inte fått upp handen förren vi var vid nästa hinder.. Tråkigt, men så är det ibland. Jag vet att vi kan =)

Öppen hoppklass
Kan bara sammanfattas så här; KATASTROF!!! Återigen tyckte jag synd om min hund. Jämfört med denna klassen var jag en topphandler i agilityklassen... Jag var väldigt trött inför denna klassen och öm i hela kroppen. Jag bestämde mig för disk om han tjuvstartade, vilket han också gjorde och hann över första hindret. Jag satte tillbaka honom och då satt han som ett ljus! Blev då diskad eftersom han tog första hindret igen. Resten av banan, var bara pannkaka. Första delen var ok, men när jag sen kommer till en tunnel och ska skicka in honom i den och märker att jag står mitt för ingången då undrade jag vad jag höll på med =) Atlas blev irriterad och sen gick det utför och jag gick ut efter en stund. Vi skulle inte ens ställt upp i den känner jag i efterhand, eller så skulle vi gått ut efter starten.

Sammafattningsvis ser jag fram emot våra starter i tvåan. En tävling med två klasser med 5 fel i vardera klass, det känns riktigt bra =)

Framöver blir det mycket tävlingar, men det blir en liten paus nu. Nästa tävling blir Älmhult den 13 augusti.

1 kommentar:

  1. Duktig du är som tog tillbaka honom i starten! Att få honom att suga på hinder är lätt fixat med klicker :) Önska att jag hade varit där och peppat dig som du fanns där en stund för mig! Så underbart att bara se dig!

    SvaraRadera