Mina två svarta...och jag

tisdag 5 juli 2011

Åtvidaberg

Helgen i Åtvidaberg gick otroligt fort. Som jag har längtat till denna helg! Vi kom upp på fredag eftermiddag och började direkt med att sätta upp tälten. Strax efter vi kom dit så öppnade sig himlen och det regnade intensivt i ca 15 min. Jag lyckades bli så blöt att mina kläder inte torkade på hela helgen ;o)

Helgen har varit lyckad på många sätt o vis. Trevligt sällskap framförallt, men även resultatmässigt =) Jag kan äntligen säga att jag och Atlas är ett klass 2 ekipage =)

Lördag
Hoppklass 2:
Jag kom ner till tävlingsbanan och möttes av folk som var lite upprörda över denna bana. Många tyckte den var alldeles för svår, vilket den var för en klass 2. Jag fick ingen känsla av den genom att bara kolla på andra som körde. Jag var väldigt taggad inför att få tävla så jag var så fokuserad under banvandringen. Under banvandringen kände jag att detta var en bana för mig och Atlas. Efter banvandringen så gick jag igenom banan i huvudet flera gånger, gång på gång gjorde jag fel i huvudet på ett hinder, istället för att skicka honom runt fick jag för mig att hindret skulle tas framifrån. Jag försökte få in det innan vi skulle in.
Starten satt riktigt bra, Atlas satt kvar och jag gjorde precis som jag hade tänkt mig. Sedan kom vi till hinder nr 7, jag skickar honom mot det och inser i hans avstamp att det är det hindret som ska tas från andra sidan, en disk... Annars satt hela loppet riktigt bra, och eftersom det inte var någon som nollade sig så grämer det mig att jag gjorde ett sådant misstag. Jag är dock väldigt nöjd med denna klassen.

Agilityklass 1:
Denna starten gjorde jag ca 9 timmar efter vår första start. Så jag var väldigt trött och sliten. Jag lyckades sova lite under dagen, men det var svårt att ladda om. Speciellt när det är så kvavt som det var denna dagen. När de bygger upp banan så inser jag att det är en riktig springbana, vilket inte passar mig och Atlas alls. Till slut bestämmer jag mig för att detta kan vara dagen då allt är på vår sida och vi faktiskt lyckas med denna bana. Efter banvandringen så kändes det helt ok, ingen direkt avancerad bana.
Starten satt ok, jag tror han tjuvstartade lite, men jag hade ändå hunnit dit jag ville. Däremot missar jag sen bytet efter tunneln, hinder 2, men gör bytet ändå och Atlas får rund mig ganska mycket upp till balansen. Kf satt riktigt bra. När halva loppet hade gått så var jag så trött att jag var nära att bryta loppet, som tur var hade jag min hejaklack vid sidan av som ropade spring!! o då fick jag lite mer energi. Han drog jättebra till tunnlarna och till ett hinder som kom efter en tunnnel, jag sa inget utan han bara drog framåt =) När jag sedan kom till sista korta tunneln så kommer han före mig och vänder sig mot mig och börjar skälla och jag får till slut in honom i tunneln. Men tror mig höra nån vid sidan av som säger nej... Då tror jag att jag har fått en vägran, men kämpar mig i mål. När jag kommer i mål så bara ramlar jag ihop av utmattning. När speakern sen säger 0 hinder fel så bara skrek jag!!!! Jag var så lycklig!! Vi nollade loppet. Jag gick in på en tredjeplats så jag fick våndas ända till slutet innan jag visste att pinnen var vår =) 5 plats räckte det till, 1½ sek efter 1an. Jag var så nöjd!

På kvällen grillade vi och firade alla pinnar som hade plockats under dagen =)

Dag 2
Hoppklass 2:
Jag hoppades att denna banan skulle visa sig vara lika teknisk som dagen innan, men tji fick jag. Det var en riktig springbana. Fast en bana med bra linjer. Jag var riktigt peppad att få köra idag igen, men hade inte riktigt lika mycket kämparglöd i mig inför denna banan. Atlas rev första hindret och gick sedan ur slalomet så när han sedan missade ett hinder så körde jag på, en disk. Annars är jag nöjd med loppet, han drog riktigt bra på raksträckan i slutet. Han kan min stjärna =)

Agilityklass 1:
Återigen hade jag lång väntan inför denna klass. Jag hade svårt att tagga till, jag ville så gärna gå in o ta sista pinnen samtidigt som man blir lite spak efter att ha tagit en dagen innan. Emmeli med Molle stannade kvar för att titta på oss. Hon var supertaggad inför mitt lopp och det smittade till slut av sig till mig och det slutade med att jag stod o hoppade innan start för att jag var så laddad =) Hon hjälpte mig under banvandring, tack underbara du! Hon gav mig otrolig bra coaching =) Bra infallsvinklar som jag inte tänkte på själv. Det var ingen helt enkel bana, men den verkade riktigt rolig =)
Atlas kände nog att jag var riktigt laddad i starten så när jag precis hade passerat första hindret så tjuvstartade han. Jag blev lite chockad och skriker då fram, han drar iväg på två hopp, a:et och rätt in i rätt tunnelingång till vänster om a:et. Jag blir helt chockad över hans rätta väg och taggar till ytterligare =) Kör vidare i loppetoch får till mittenpartiet riktigt bra. Vid sista rakan så viker Atlas upp mot mig och jag hör hur någon skriker; NEJ SPRING!!! (Jeanette vill tilläggas ;o)) och jag jobbar vidare in i mål. Hör hur speakern säger 0 hinderfel och hon går upp i ledningen!!! Jag ville bara gråta så glad var jag!!
Det slutade iaf med en 2a placering efter Malin Lindskog, men det skiljde inte ens 1 sekund mellan oss, och hon gjorde ett klockrent lopp. Det gjorde inte vi så det kändes bra =)

Vi åkte alltså hem efter helgen med två pinnar i agilityklassen och en uppflyttning till klass 2!!!

Ett stort grattis till alla andra som tog SM pinnar och andra pinnar i helgen!!!

5 kommentarer:

 1. Jenny Szarcsa´s5 juli 2011 21:41

  Ni är ju bara för underbara!!

  SvaraRadera
 2. Stort grattis till helgens prestationer :)

  SvaraRadera
 3. Tack för de snälla kommentarerna och jag höll verkligen på att dö under och innan ditt lopp :) Tryckte i mig chips och choklad! Ha ha! Grattis till de fina placeringarna det är ni så värda efter all er träning! Längtar redan tills nästa tävling jag ska få hejja fram er och få njuta av din underbara personlighet! KRAM

  SvaraRadera
 4. Så jäkla härligt med de sista två pinnarna. Det måste kännas hur underbart som helst, för så som du kämpat med detta :). Nu kan pusta ut och köra med lite mindre press och då tror jag att det kommer gå ännu bättre :).
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Tack allihopa!
  Emmeli; Ja det var riktigt underhållande o se din uppladdning inför mitt lopp ;o) Tack så mycket! Det gjorde mycket att jag hade alla er underbara vänner där som hejade på =) Längtar också! Du sprider sån positiv energi!
  Emelie; Tack vännen! Ja det känns hur underbart som helst. Jag blir lika glad varje gång jag tänker på det =D Ja, det är ju så, när första pinnen för året kommer så släpper ju den mesta pressen! KRAM

  SvaraRadera