Mina två svarta...och jag

fredag 24 juni 2011

Träning hos Jenny

Nu var det återigen ett tag sen jag uppdaterade, men nu har jag sommarlov så nu hinner jag lite mer =) Det får väl bli flera inlägg eftersom det hänt lite sen jag var o tränade hos Jenny. Jag börjar iaf med träningen hos Jenny.

Jag och Atlas åkte dit efter jobbet förra måndagen, som vanligt hade jag vädergudarna med mig =) Det regnade när jag kom till Jenny, när jag började träna slutade det och när min träning var slut och nästa skulle träna så började det regna igen =)

Första kombinationen vi tränade;

Här skulle vi träna på Atlas framåtsändande, o som vi vet är ju inte hans driv framåt alltid det bästa. Men idag var han på riktigt bra träningshumör =) Vi varvade mellan 1-5 och 1a-d. Jag skulle skicka in honom i tunnel 1/1a och sedan skicka honom på fram mot tunnel 5/d, utan att passera balansen. Jag skulle även vara på motsatt sida av den ingången han skulle ta på tunneln. Så skulle han in i tunnel 5 så skulle jag vara på andra sidan balansen. Det enda jag ibland glömde bort ibland var att innan 4an säga genom till tunneln. När jag glömde bort det så missade han tunneln. Jag är dock supernöjd med denna träningen, han gick som en klocka.

Nästa kombinationer;


Banan jag fick köra var den ni ser ovan. Det var starten jag fick variera ibland, som ni ser på den övre bilden. Jag är mycket nöjd med den här banan och hur vi genomförde den. Jag fick träna starter, även om jag nästan gjorde flygande start på denna banan. Testade både flygande och sittande start. Gick precis lika bra med både. Jag skulle tänka på att inte följa med för mycket upp mot tvåan, för då fick han en jättestor sväng efter. Jag testade både fb och blindbyte mellan 3 o 4, det bästa blev blindbyte. Jag kom lite sent för att plocka honom vid 5, skulle där "dra med honom vid nosen" för att få det tajt. Atlas drog riktigt bra på tunnlarna med, vilket gladde mig mycket =) Från 9-13 fick jag testa flera varianter. Jag började med att testa framförbyte mellan 12 o 13, fick inte till det riktigt bra för jag blev lite för koncentrerad på mitt byte o glömde allt därefter ;o) Dessutom fick han runda mig på väg in i tunneln, jag kom för långt ut på hans linje så han inte fick en rak linje till 13. Sedan fick jag testa bb på 13, då skulle jag istället för att springa rakt ner mot tunnel 13 springa mot 11 så att jag skulle komma mer jämsides med honom, samtidigt ropa till en gång när han var på väg över 12 så han förstod att vi skulle svänga. För när jag sprang mot 11 o 12 så fick han en rak vinkel in i fel tunnelingång. Back-svängen på 14 blev så himla bra, vi fick till o med beröm för att den satt så bra =) Träning ger färdighet ;o)
Den andra starten som vi fik träna på, som är den översta bilden. Där fick jag verkligen kämpa med mina positioner och min rörelse. Men när jag fick till det så kände jag verkligen skillnaden på de två bytena. på den översta starten så skulle jag trycka ut honom på 4 och röra mig mot 5. Medan jag skulle upp mellan 4 o 6 på den nedre starten och börja vrida mig tidigt för mitt byte. I den översta skulle jag inte alls vrida mig så tidigt. Häftigt o känna vilken skillnad två fb kan kännas i två olika situationer =)

En annan sak som Jenny pratade om vad gäller frmåtsändandet, var att man inte ska befinna sig för nära hundens linje i ett framåtsändande. Som den första kombinationen vi körde så mötte jag upp Atlas när han kom ut ur tunneln för att sätta tryck på honom bakifrån. Detta blev helt fel, då han trodde att det skulle komma en sväng längre fram och svängde runt till slut. Som han brukar göra på tävling. Jag sa till Jenny att jag har förmodligen gjort så i vissa fall. Jag skulle istället befinna mig i mitten av tunneln och vid framåtsändandet befinna mig närmare balansen än hopphindrena han skulle hoppa. Mycket intressant tanke faktiskt =)

Summan av träningen blev iaf att jag var supernöjd när jag åkte hem. En träning som ger en stor boost av självförtroende och härlig känsla inför tävlingar!. Han är så duktig min skrutt o nu ska vi banne mig visa det på tävlingsbanorna också! Jenny var också väldigt nöjd med oss idag och hon tyckte jag sprang på riktigt bra.

Nästa gång vi ska till Jenny så har jag 2h, det ska bli kul, då hinner man prata lite emellan också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar