Mina två svarta...och jag

fredag 25 juli 2014

Summercamp 2014

Idag är det så varmt att jag o hundarna sitter i skuggan och gör ingenting. Jag älskar värmen, njuter av den, men idag mår jag inte så bra. Huvudvärk och frossa av och till, ingen höjdare alls. Hundarna är dödströtta så dom har inget emot att bara vara idag. Vilket är skönt =)
Så idag blir det att sitta här i skuggan, blogga, skriva träningsdagbok och lägga upp planer inför hösten. Jag var på banken innan och fixade företagskonto, på måndag ska jag gå dit och fixa resten av sakerna som ingår i ett företagspaket. De som hade hand om det är på semester =) Men jag kan iaf fixa bokföringsprogrammet och skicka ut lite fakturor.

Vi har ju varit iväg på årets höjdpunkt, summercamp =) Det är verkligen årets höjdpunkt utan tvivel! Jag hade lite dålig känsla efter Guldagilityn, ingen lust alls till nåt, så ett träningsläger var precis vad jag behövde.

Jag åkte till Varberg på fredagen innan, den 11e, och var hos min kompis Micaela hela helgen. På söndagen åkte jag till Falkenberg, till pappa, och sov hos dom i stugan. O på måndagen var det dags för lägret =) Som vanligt var det perfekt arrangerat, med mat och träning. Jag o Elin var som vanligt i samma grupp, o på måndagen var även Anette med =) Men hon kunde tyvärr inte vara med på tisdagen =( Så vi hade hur mysigt som helst!

Vi började med Zeljkos bana, och man är ganska van vid att hans banor är dom som känns ganska ok direkt, men inte detta året. Shit alltså, jag vet inte vad vi hade gjort för att förtjäna den ;) Hinna med dom blindbytena som han hade tänkt sig var ganska svårt. Det gällde verkligen tajming med både sitt skick och stick. Nåt som jag tycker är svårt. Vi fick till det några gånger, men hela banan ihop var väldigt svårt. Vi körde samma bana båda dagarna, första halvan dag 1 och andra halvan dag 2.
Anledningen var att han hade så många olika handlingsalternativ på fler ställen och vi testade alla, tog tid och jämförde. Mycket intressant och lärorikt!

Jennys bana sen på eftermiddagen var en sån där härlig bana som bara flöt på =) Vi satte banan på första försöket, bortsett från att han missade en tunnelingång när min hjärna stängde av en stund =) #9-10 dubbla byten skulle göras, ingen betydelse om det var blind-blind eller framför-blind. #23 varierade vi från rakt fram till baksidan av hindret. När vi tränade andra sidan så testade vi både s-sväng och tvingat fb.

Dag 2 började vi hos Zeljko igen. Då jobbade vi vidare med andra halvan av banan, den var lite lättare än den första delen. Vi avslutade med att köra hela några gånger, helt felfritt blev det inte riktigt. Det vi måste träna på är att skicka back och sväng på avstånd och att han inte tvekar. Vi måste även träna slalom med störning, kasta boll o sånt när han är inne slalom.
När vi var klara med banan så hade vi lite tid över, han frågade då om vi skulle köra lite kontaktfält. Vi bestämde oss för att göra det och jag blev naturligtvis jättenervös, jag vill ju visa vad vi kan! Och jag fick naturligtvis börja :/ men allt gick bra! Han hoppade första försöket och Zeljko trodde att det berodde på att jag inte sa ajde hela vägen. Eftersom jag nu kör både RC och 2av2på så behöver jag verkligen vara tydlig med vilket jag vill ha av honom. Alla andra försök gjorde han sååååå fint =)

På eftermiddagen var det dags för Jennys andra bana och den var också väldigt rolig! Jag satte allt på första rundan, bortsett från ett staketblindbyte som jag var osäker på redan på banvandringen. När vi sen skulle in o träna på ett dubbelt byte i banan, #9-10, och jag började tänka för mycket så funkade ingenting =) Jag måste träna på "runt" på långt avstånd med. O detta skriver jag efter varje kurs jag går, ändå funkar det inte ;) kan det bero på att jag är dålig på att träna det? ;)
De två alternativen på #3 hade ingen betydelse i tid för mig och Axis, det som hade betydelse var tekniken mellan #3 o 4. Så länge jag har bra teknik i svängen så var tiden densamma.
Vi avslutade med att köra lite olika alternativ på slutet av banan. Dessutom fick jag träna på att Axis skulle in i "fel" tunnelgång. I den övningen skulle #22 tas från andra håller och #25 var då andra ingången. Även där hade det inte så stor betydelse vilken väg, tekniken avgjorde även där för mig och Axis.

Summa sumarum är att det var ett fantastiskt roligt läger med en massa skratt och lärorika saker. Inspirationen flödar när man har varit på summercamp och Zeljko fick sig en ordentlig svenskalektion ;) vet nu skillnaden mellan bollen/ballen och bågar/bögar =D

Banorna, hoppas att dom är ok mot verkligheten, och filmer från dagen;
Zeljkos bana
Jennys bana Dag 1
Jennys bana Dag 2

2 kommentarer: