Mina två svarta...och jag

fredag 13 juli 2012

Karlskrona - mixade känslor

I helgen var vi i Karlskrona. Vi åkte ner på lördags morgonen, åkte hemifrån halv 5. Ingen bra tid för mi och jag var så trött att jag var tvungen att stanna 3 gånger för att sova en stund, det hjälpte inte mycket. Åkte med musik och öppna fönsterrutor, men det funkade inte heller... Så till slut ringde jag mamma som pratade med mig en stund och efter det gick det bättre faktiskt. Tur man har en mamma som är uppe i ottan ;)

Väl framme så skulle jag vara funktionär, kravet om man får efteranmäla sig ;) Jag satt speaker så det var ju inte så farligt, jag älskar den uppgiften! Ag klassen såg ganska svår ut, men ändå rolig när jag kollade. Medium var sista storleken och när jag väl gick banan så kändes banan ganska hackig, inget direkt flyt. Det svåra i den var nog tunnel under balansen. Många diskade bort sig där. Atlas däremot hade inga problem med det. Tack gode gud för Jenny och hennes tjatande om diskrimineringsträning med balanshinder/tunnlar =)
Jag hade ganska sent startnr och tycker att jag lyckades hantera det bra denna gången. Har svårt att slappna av annars när jag har sent nr. Däremot hade jag svårt att tagga till. Vi diskade oss på fjärde hindret när jag inte var tillräckligt tydlig med ett ut kommando och han hoppade då hindret från fel håll. Efter det var jag helt lost, det blev ett riktigt dåligt lopp. Det visar bara hur otaggad jag var för jag brukar kunna köra som jag vore nollad hela vägen igenom.

Hopploppet på eftermiddagen kändes ganska rolig, mycket spring och många tunnlar. Men det var en sån bana där man kunde tjäna tid på att springa och inte invänta hunden vid fel ställen. Sådana springbanor gillar jag, då handlar det inte enbart om ven so springer fortast eller vilken hund somkan dra flest hinder framåt. Tyvärr stack jag en tiondels sekund för snabbt när jag skickade Atlas på en dold tunnelingång och han vände och vi fick en vägran. Fick sedan en vägran på sista hindret för att jag inte jobbade ända in i mål. Vi gick i mål med 15 fel, var den tredje 5an kom ifrån har jag ingen aning. Vet att vi inte rev iaf. Vi hade andra bästa tiden trots två vägringar, den som hade bättre hade 1.5 sek bättre tid än oss. Är nöjd med övriga loppet, han drog fint på alla tunnlar och slalom satt som en smäck!

Efter tävlingens slut åkte jag till Sjönstaviks camping och kollade om de hade lediga tältplatser, det hade dom =) Så jag installerade mig och hundarna och hade sedan en trevlig kväll vid havet tillsammans med Anna-Karin, Mats, Linda, hennes mamma och några andra som också tävlade. Mina hundar var jävligt jobbiga men vi hade trevligt ändå. Gick o la mig ganska tidigt eftersom jag var helt dödstrött!

På söndagen gick jag upp tidigt för att packa och sen åka till tävlingsplatsen för lite mer funkisjobb. Ag banan såg lite klurig ut även denna dagen, med tunnel under balansen igen. Den såg roligare ut än gårdagens, men alla hinder var ihoptryckta i mitten av banan, kändes onödigt.
Vi fick en bra start på banan, men sen händer det som jag aldrig trodde jag skulle göra, Atlas hoppar en bit av balansens kf och jag släpper det. Resten av banan kunde jag inte sluta tänka på det och jag försökte mest rädda alla situationer från disk så att vi åtminstone skulle få ett resultat, men vi diskade oss ändå.
Jag var så besviken på mig själv och jag kommer aldrig göra om det! Jag var så arg och är fortfarande! Att jag bara kan göra så, jag förstör vår träning med att släppa honom! Jag gjorde nog världens sämsta lopp och allt jag kunde känna var att jag ska inte vara i klass 3 om jag håller på så här.

Hopploppet på eftermiddagen var en riktigt bra bana för oss. Det var Jörgen Sundwall som hade gjort den och vi gillar hans banor =) Den var svår, men ändå spring =)
Vi satte banan klockrent fram till näst sista hindret där vi diskade oss =( Jag gjorde ett bakombyte på första stakethindret och istället för att bara flyta ut och ta det andra från det hållet han kom ifrån så gick han emellan och tog det från fel håll. Han har aldrig gjort så innan och när jag i efterhand har tränat det så gör han precis som jag trodde han skulle göra. Tyvärr blev det stolpe ut, men jag är så jäkla nöjd med loppet! Fick beröm av domaren, Ola Bergh, efteråt med att det var synd på disken för att det var ett kanonlopp!

Jag åkte hem från Karlskrona med mixade känslor måste jag säga och jag har mixade känslor än även om det känns bättre nu. Jag blir besviken på att vi inte tar den där sista pinnen i klass 2, samtidigt som jag inte känner att vi har bråttom för att just nu känner jag inte att vi har i klass 3 och göra... Det känns som att jag förstör för min hund och att jag bara gör urkassa lopp. Jag kommer inte lägga ut filmer på ag-loppen från helgen, de är så dåliga att jag inte ens vill visa dom. Hopploppen kommer jag lägga ut. Nu har vi en paus innan vi ska till Karlstad och det känns bra. Vi har dessutom inget inplanerat under dessa lediga dagar heller så vi kommer dit utvilade. När jag tittar på mina filmer så ser jag att jag inte jobbar lika hårt som jag brukar.. Det kan ha berott på att jag var trött. Samtidigt så känner jag inte att jag vill ursäkta mina dåliga lopp heller.
Har iaf kollat mina lopp, funderat och pratat av mig med folk och analyserat hela mig. Det måste bli en ändring nu! Filmer kommer senare. Har lite problem att ladda upp dom.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar