Mina två svarta...och jag

lördag 7 april 2012

Gåsahoppet dag 2

Dagen har resulterat i två disk. Vi började med agilityklassen som var en rolig bana, men med en del svårigheter. Det började med att Atlas tjvstartar, vilket gör att han river första hindret. Han gjorde klockrena kontaktfält idag med på alla kf hinder =) Mycket lycklig matte! Resten av banan gick bra fram till tredje sista hindret där vi diskade oss. Atlas skulle in i en tunnel under a:et och jag var lite för snabb att försöka dra mig förbi a:et vilket gjorde att jag drog med Atlas och han sprang upp på a:et istället. Är nöjd med loppet i örigt, men jag står still för mycket.

Hopploppet var inte helt enketl heller, samtidigt som den var ganska springig. Jag hade en bra plan och Allt flöt på riktigt bra fram till slalom då Atlas först går ur slalom efter halva. Jag tar om och sen struntar han i de två sista portarna. Då sprang jag bara vidare och vi diskade oss. Resten gick bra och jag sprang på bättre idag. Är nöjd med loppet. När Atlas går ur slalom på det viset så måste det vara nåt jag gör, för det är när jag ska lämna honom i sidled och jag vet att han kan det. Men nåt gör jag för Atlas blir osäker. Får fundera på det.

Sammanfattningsvis är jag nöjd över Atlas insats i helgen. Är inte lika nöjd med min egen alla gånger. Har några saker som jag är extra nöjd med;
- Kontaktfälten (Självklart ;o))
- De 3 lopp som Atlas faktiskt satt fint i starten
- Atlas attityd
- Min egen inställning inför varje lopp
- Att jag tänker på det jag vill förändra och verkligen gör det i nästa klass

Var riktigt nervös inför loppen igår, men idag kändes det lugnt inför loppen och ändå taggade jag till. Det är ett bra framsteg =) Nu är Gåsahoppet över för i år, ser redan fram emot 2013!! Älskar denna tävling!

Nu laddar vi för Varberg och Njurdung om två veckor. Ska träna både mig själv och Atlas en hel del innan dess ;o)

Filmer från helgen kommer =)


1 kommentar:

  1. Anette Hjelmström15 april 2012 07:19

    Hej Ulrika,
    Här kommer en hälsning från en fd kursdeltagare till dig, jag har gått 3 kursen med 2 olika collietikar för dig på June. Nu går jag i Habo med min yngsta o har även tävlat en del. Kul att läsa om dig o dina 2. Man märker ju att ju mer taggade hundarna blir desto lättare är det ju att diska sig, trodde man inte i början..men det är bara att se framåt igen o hoppas att man har lärt sig ngt...Ha de bra. Hälsningar Anette Hjelmström o Tessie.

    SvaraRadera