Mina två svarta...och jag

onsdag 2 februari 2011

Mannen som talar med hundar...

Ibland händer det att jag kollar på Ceasars program "mannen som talar med hundar", det var mer ofta innan. Ibland tycker jag att det är bra och ibland blir jag upprörd över hans sätt att lösa vissa situationer. Men man kan ju inte hålla med om allt en person säger. Jag kan dock hålla med om att han är otroligt duktig på att läsa av olika hundar.

Men, anledningen att jag tar upp just Ceasar idag är att jag av en händelse kollade på delar av hans program igår. Det var ett specialprogram och han hade då tagit in en till hundtränare som var specialiserad på vargar. Det är tydligen väldigt vanligt att man mixar varg och hund i USA!?! De slutar aldrig att förvåna en.. Den andra hundtränaren, hon var expert på vargars beteende och vanor och kunde då hjälpa de familjer som hade det svårt med sina blandisar, genom att visa dom vilka beteenden som kom från vargen och hur de behövde stimuleras. Det var väldigt intressant, men här kommer nu anledningen till varför jag tar upp just henne. Hon tyckte inte alls som Ceasar i vissa avseenden! Jag kunde känna att det var befriande att höra någon som sa emot honom =) Jag förstår att en del av de saker han gör och föreslår ska vara som ett komplement till att t.ex. inte gå ut med hunden. Om han vet att det enda sättet att få utlopp för sin energi för just den hunden han är hos, är att promenera på ett löpband så är det det han föreslår. O det var just det han föreslog igår och hon den andra hundtränaren säger emot honom. Hon menade på det att har en person två fungerande ben och hunden är fullt frisk så är det bara ut o promenera, ett löpband är inget naturligt.

Jag tyckte det var uppfriskande att höra henne säga att hon och Ceasar har olika åsikter om mycket, men hoppades att de kunde respektera varandra ändå.

Sen var dom hos en familj som hade en hund som hade separationsångerst och bet sig ut från hundgården, då hade de satt el i hundgården så hunden satt i mitten av hundgården med svansen mellan benen =( Men då sa både Ceasar och hon den andra att det skulle dom ta bort. Tack o lov!!!! Kände att jag ville ventilera detta =)

Idag har jag varit hos Emilie i Bor o fikat o pratat hund =) Sååå trevligt!!

1 kommentar:

  1. Usch stackars hund. Kan helt hålla med dig, jag tycker han är så himla bra med vissa hundar och problem och sen helt puckad med andra. Kul att någon vågar visa att vissa av hans metoder faktiskt inte är dem bästa. Det där med rullband kan jag verkligen inte förstå mig på, eller visst har ägaren gått och brutit benet eller nått annat tillfälligt kan det ju vara ett bra sätt att motionera sin hund eller om hunden behöver rehabiliteras. Men annars finns det ingen anledning till att inte motioner sin hund i frisk luft där den egentligen hör hemma 24 timmar om dygnet.
    Hoppas det gick bra på dansen :)

    SvaraRadera