Mina två svarta...och jag

söndag 6 februari 2011

Linköping

Igår var det dags för årets första officiella tävling, Linköping. Jag var rätt seg på morgonen, men som tur var var det ju en eftermiddag/kvällstävling =) Jag hann ladda upp innan... Jag hämtade upp Claudia vid 12 och då åkte vi till min pappa för att byta bil. Vi skulle plocka upp Felicia med och då behövde vi en större bil =)

Väl i Linköping så hade vi gott om tid innan small hundarna skulle starta. Emelie, Nina, Jeanette och Claudia gjorde allihopa bra ifrån sig. Det var en ganska lagom agilitybana, inte särskilt svår, men med någon lurighet för några. Jeanette och Mitzy nollade sig men placerade sig tyvärr precis utanför pinnplats...

Sedan var det dags för hopploppet och redan när Felicia gick banan och innan hon skulle köra så blev jag jättenervös, jag har ingen aning om varför, men nervös var jag.. Felicia fick tyvärr en retlig rivning =(

Banvandring
Sedan var det dags för min banvandring. Jag hade suttit på läktaren och stressat upp mig för att avstånden mellan hindrena såg enorma ut. Jag som alltid säger till alla andra att man inte kan sitta bredvid banan och göra en bedömning av svårigheten, oftast ser det svårare/lättare ut än vad det är för att man inte kan se alla vinklar från läktaren =) Så när jag väl började gå banan så kändes det ganska lugnt. Det var inte så långa avstånd som jag befarade. Långa avstånd mellan hindrena passar inte riktigt oss. Jag gick banan många gånger, och strax innan banvandringens slut så ändrade jag min plan i starten. Jag insåg att jag skulle aldrig kunna komma i den positionen som gjorde att Atlas fick den rakaste och bästa linjen till tunneln (nr 4), han skulle få runda mig lite grann då och det kostar tid... Jag blev nöjd med min nya plan.

Banan: (egendesignad bana, så det är min tolkning av den ;o))

Jag hade start nr 17 så det var lugnt med uppvärmningen. Jag kände dock på uppvärmningen att Atlas var riktigt supertaggad. När det sedan var vår tur och vi gick in på banan så drog han och slet i kopplet, slängde sig fram emot hinder nr 1, så hade jag släppt honom där så hade han dragit 4 hinder själv =) Men så fort han sätter sig mellan så blir han lugn. Jag fick startsignal ganska snabbt, men stod kvar en stund, kände att jag mest behövde lugna mig själv och fokusera. Tyvärr var jag inte fullt fokuserad när jag gick iväg för allt jag kunde tänka på var att Atlas var supertaggad och att han kanske inte sitter kvar i starten... Tror ni att han sitter kvar då?? Nej precis. tjuvstarten var ett faktum. Jag måste ha gjort något för att han skulle tolka det som en startsignal, för innan jag hade passerat hinder nr 2 så for han iväg. Jag hade planerat och stå vid nr 3, på den sidan han skulle hoppa ifrån. Istället fick jag styra honom med hela min kropp över nr 3, vilket han gjorde riktigt snyggt, men sen kom vi väldigt fel till nr 4 tunneln så där blev det en snurr. Jag kollade på filmen, och om jag inte räknar helt tokigt så tar det Atlas ca 3sek att ta sig från nr 3 och in i nr 4, INTE OK!!!

Hoppet efter tunneln gick hyfsat bra, men jag måste trycka på honom mer så han vet att det är dit han ska. Sedan när vi kom till den böjda tunneln, nr 7, så börjar han fåna sig med sitt Vart ska vi, fattar ingenting!?! Så han snurrar och vänder sig mot mig, vilket resulterar i att han ännu mindre fattar vart han ska eftersom han har ryggen vänd mot hindret... Så där blev det återigen en snurr.. Därefter fegae jag lite, jag litade inte riktigt på att han skulle ta nr 8 och 9 självständigt, varför jag tvekade vet jag inte eftersom han brukar vara säker på de situationerna. Jag placerade med ganska när nr 9 vilket gjorde att jag fick ganska dålig placering inför nästa hinder och vi krockade då med varandra...

Slalomet satt lika bra som det brukar =) Jag kunde till o med röra mig lite i sidled och gå mot nästa hinder vilket var jättebra. Nästa gång ska jag våga lite mer. Hade jag varit mer säker på att lämna honom i slalom på tävling så hade jag placerat mig mellan de nästkommande två tunnlarna (nr 13 o 14) för då hade det blivit bäst för min position. Jag fegade lite där.

Sedan drog han inte som han skulle på sista hindret så där blev en snurr med.. Så där kostade det oss en massa tid med..

Träna mer på
Vi slutade på en 6 plats och vår tid var nåt på 37 el 38 sek.. 4st fick pinnar så det blev ingen pinne denna gången. Däremot kan jag känna att med våra snurrar så ska vi inte ha nån pinne, för hade det varit en lite hårdare domare så hade vi haft 15 fel.. O jag ska inte fega! Då får vi inga pinnar... Däremot måste vi träna på situationer där det kommer två tunnlar efter varandra, där får vi ofta våra fulsnurrar... Sedan måste vi träna starter igen, Atlas kan nog men det är min inställning som spökar där.. O sedan träna framåtsänd också förstås =) Våga våga våga!!!

Nöjd med
Det jag är nöjd med är att när jag kollar på filmen tycker jag ändå att jag har bra fart, vilket är viktigt. Den kan bli bättre, men den var godkänd! Slalomet är jag riktigt nöjd med =) Min prins är duktig hela han, han gör alltid det bästa han kan =)

Hoppklassen för small ekipagen gick bra med. Härligt o se farten på de små =) Jeanette nollade sig igen, men blev tyvärr utan pinne här med =( Inte riktigt vår pinndag idag. Hon kom på 5 plats och 3 pinnar delades ut.

Filmen kommer, men inte i detta inlägget. Idag ska jag nog försöka få in lite träning av boxen =)

Ha en bra söndag!

2 kommentarer:

  1. Det är lite roligt hur vi alltid blir jättenervösa i varandras ställen! Haha :). Hoppas att du ser något på filmen iallafall, förlåt! :(

    SvaraRadera
  2. Ja det är lite komiskt faktiskt =) Ja då jag såg ganska mycket på filmen, lite skakigt i mitten av loppet ;o) Men det är ingen fara!

    SvaraRadera