Mina två svarta...och jag

söndag 13 februari 2011

Ridhusträning

Idag var det dags för ridhusträning igen och det är så skönt o kunna träna, men det blir ju alldeles för lite träning. En gång i veckan känns inte tillräckligt, o sen är jag väldigt trött på vintern och vill bara träna ute.. Men idag var det iaf dags för träning =) Jag åkte först dit för att träna Bus vid kl 2.

Bus
Jag körde en massa hopp, tunnel och slalom första vändan. Detta gick riktigt bra. Allt kändes toppen och jag gjorde en del kombinationer med framförbyten som gick jättebra. Slalom går bra, men ganska sakta. Detta är något vi ska träna upp när vi kan träna ute. Jag vill helst öka farten på 4 pnnar först och det är inte helt optimalt att börja ta isär slalomet på inomhusträningen eftersom man har så begränsad tid. Körde en del på UT kommandot idag med henneoch hon gör ju det så himla bra =) Tunnlarna suger hon på rikitgt bra =) Härligt o se!

Andra rundan vi körde så var Bus så uppe i varv så det gick sådär. En del saker gick jättebra, men ofta har hon lite båttom, men det är bara hennes oerfarenhet som visar sig. Balansen funkade inte idag, hon hoppade åt alla håll o kanter på den . Det märks också att hon tycker agility är roligt och att hon vet som är på gång när man kommer in i ridhuset, därför blir det lite för bra ibland med hennes entusiasm ;o)

Oavsett så utvecklas hon rikitgt mycket hela tiden och för henne är det nog bra att det bara blir träning en gång i veckan. Lite mjukstart ;o) Jag tänkte hon skulle få följa med till Jenny nån gång i vår med när vi kan vara ute. Det tror jag kommer bli toppen =)

Atlas
Sen var det dags för Atlas o träna med den andra gruppen. Jag hade tagit med mig kombinationer idag. Jag plockade ut dela ur två olika banor, en från VM och en från EO2010. Både var från large-klassen, tycker alltid large-banorna ser lite roligare och svårare ut.

Här ser ni banorna:

EO2010


VM2010:
Hittar ni här; http://www.agilityonline.se/Foto/2010/VM2010/Banor/jp_team_large.pdf

I banan från EuropeanOpen byggde vi upp hinder 1-10. Jag ville prova på att handla Atlas på lite avstånd och dessutom se om han utförde vippen på egen hand trots att jag sprang åt ett annat håll. Jag provade lite olika handlingsaltenativ, men till slut fick vi ihop det riktigt bra. På slutet genomförde vi hela kombinationen helt felfritt. O vilka fina kf han gjorde dessutom =) Han är så duktig min skrutt!

I banan från VM byggde vi upp hinder 3-8. Jag ville exprimentera lite vid hinder 5, genom att ta Atlas på min högra sida och försöka få runt honom, men han fattade ingenting =) Tillslut gav jag upp den tanken, fångade upp honom på min vänstra sida när han kom ur tunneln, markerade UT och stack mot hinder nr 6. Och vet ni vad, han tog hinder 5 perfekt! Han riktigt strök hinderstödet och sprang till mig, som redan hade hunnit placera mig mellan hinder 6 o 7 i god tid och fick över honom över 7 med en jaakoo sväng =) Och sedan rätt in i slalomet, perfekt ingång =) Jag var så stolt över honom! Han gjorde det så snyggt =)

Ser verkligen fram emot att åka till Jenny på onsdag =)

2 kommentarer:

  1. Det låter ju som att det gick toppenbra med Atlas idag :) Synd att jag inte kunde stanna och vara med på den sena träningen, men det får bli en annan gång! Jag längtar också UT, blir lite hämmad i ridhus på något sätt. Men bra att de finns så att man kan träna alls ;)

    SvaraRadera
  2. Jag håller verkligen med om att man blir lite hämmad i ridhus.. Allt känns så mycket jobbigare.. Men som sagt man är glad att man har nånstans o träna =)

    SvaraRadera