Mina två svarta...och jag

tisdag 8 maj 2012

Träning, kurs och vardagen

Nu blir det mycket på en gång eftersom jag är så dålig på att uppdatera ;o) Jag är så trött på kvällarna att jag inte orkar starta datorn...

I helgen har jag varit i Jönköping. Jag åkte upp på lördagen för att hålla kurs, sista helgen för fortsättningskursen. Riktigt duktiga var dom och jag drillade dom hårt ;o) Jag tog fram två kombinationer från Jenny och alla löste dom riktigt bra, Är mycket stolt över dom, vilka framsteg! Vi hade tur med vädret, men kallt var det på lördagen. Efter kursen träffade jag Mari och Christer för lite träning. Vi byggde upp en klass 3 agilitybana från Oxie; http://sbktavling.se/system/course_images/12281/original/G%C3%A5sahoppet%20A3%20Large%20Sa.pdf?1333971180

Den var riktigt svår och jag lyckades aldrig lösa hela på en gång =) så nu tar vi med den till Jenny ;o) Atlas jobbade på riktigt bra, vi fick till riktigt bra parti- Bland annat starten fram till och med slalom blev riktigt bra tycker jag. Jobbigt var det iaf att springa ;o)
Axis fick också köra några partier =) Han jobbade på bra, men ibland glömmer jag bort att han inte kan så mycket än... Jag är dock riktigt nöjd med starten på honom med, fram till och med hinder nr 6.

På kvällen sov jag hos Mia, mycket trevligt att träffa henne, även om vi inte var så sociala mot varandra ;o)

På söndagen var det kurs igen och vi avslutade kursen, med att jobba vidare på den kombinationen som de hade gjort dagen innan samt lite tips på vad de kan jobba vidare med efter kursen. Efter kursen träffade jag Jeanette för lite träning. Axis fick en massa ensamtid denna dagen. Han fick först vara med hela tiden på kursen och sitta bredvid med mig. Sedan var det han jag tränade tillsammans med Jeanette och hennes hundar. Vi körde den banan som jag hade kört med mina kursare. Axis gick riktigt bra och han är sjukt snabb =) Glömmer som vanligt bort att han faktiskt inte kan så mycket ;o) Jeanette körde honom några vändor också och det är kul o se nån annan köra sin hund. Måste dock träna på att han ska kunna ta hopp när han kommer parallellt med dom. Det förstod han inte. Däremot sitter hans svängar helt underbart! Sätter jag tryck på rätt ställe så har han inga problem med att förstå vilket hinder han ska ta. Underbar att träna är han =)

När jag sedan åkte hemåt åkte jag direkt till Smålandsstenar BK för lite träning med Atlas. Vi hade bestämt träff där för att köra Åsas utmaning från senaste Om Agility. Vi byggde banan och jag fick äran att starta. Jag hade en bra plan som jag höll mig till hela vägen, och vi satte den felfritt på en gång =) Tyvärr filmade vi inte första rundan (som dessutom kändes bäst) men vi filmade sen. Detta blev resultatet;Är mycket nöjd med träningen med Atlas. Han svarade på alla mina direktiv och vi satte verkligen fina träningsrundor. Jag blir så glad när vi sätter banorna felfritt på en gång, det är så viktigt att få sätta nollor på träning med. Fick även köra Lindas Pim =) Kanske blir så att jag får köra honom på nån tävling nån gång nämligen så därför testade jag honom. Han var riktigt duktig, men vi hade några missförstånd ibland ;o) Vi är inte vana vid varandras handling ;o)

Det var riktigt skönt att få till några ordentliga träningspass i helgen, det blir lite dåligt med det på veckorna. Jag försöker fokusera på träning av mig själv under veckorna så jag ska blir starkare i benen och få bättre flås =) Sen har jag ju en del att göra hemma, men hundarna hjälper ju till där ;o)
Annars ser vardagen inte så spännande ut. Jag tränar mest och försöker hinna med att vara hemma mellan varven. Hundarna är med överallt utom på jobbet =)

Nu har jag äntligen kunnat få in alla filmer på datorn så ska försöka få upp lite filmklipp framöver, bland annat på Axis och på loppen från Varberg. I helgen är det Linköping som gäller =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar