Mina två svarta...och jag

söndag 15 maj 2011

Träning hos Jenny och landslagsuttagning

Jag är lite dålig för tillfället på att uppdatera bloggen. Jag har ganska mycket på veckorna med jobb och kurser onsdag och torsdag, det tär lite på orken... Jag orkade dock åka till Jenny i torsdags o träna tillsammans med Claudia =)

Vi fick träna två olika banor. Tyvärr kan jag inte lägga upp dom eftersom jag inte kan spara dom i rätt format i banritningsprogrammet.. Det var två riktigt roliga banor, den första tyckte jag dock var svårast. Jag och Clausia gick banan och jag fick sedan köra den en gång. Sedan pratade Jenny snabbaste kontra kortaste vägen med mig. Väldigt intressant måste jag säga, kortaste innebär inte alltid snabbaste vägen insåg jag. Det beror lite på hunden och den naturliga vägen. Vi pratade även om att fokusera på vissa delar i banan och tänka på nåt speciellt om man lätt glömmer en sekvens i banan. I detta fallet var det hinder 7, en tunnel, där jag glömde av vart jag skulle efter han kom ut ur tunneln. Där skulle jag korsa vägen vi kom ifrån och då är det ordet korsa jag ska tänka där. Svårt, men det gick till slut.

Atlas har ju, som jag nämnt förut, förmågan att förutsätta att han inte ska fatta mitt kommando. Vilket han även gjorde när Jenny körde honom i torsdags. Hon sa att jag ska fortsätta som jag gör, att ta tag i honom, säga nej och ta honom till min sida och upprepa kommandot igen. Det tog några gånger för honom o fatta, men till slut utförde han sekvensen som Jenny begärde. Likadant var det med tunneln där jag skulle korsa, första gången skällde han och när han släpper skallet och kommer på vad han ska göra så vänder han upp så fort så han slår huvudet i tunneln =) Andra gången vi skulle göra det så sprang han tvärs över min väg och in i fel tunnelhål. Där sa Jenny att han ska lära sig att om jag pekar rakt fram och säger genom så ska han söka upp det hinder jag säger, inte ta första bästa han ser på annat håll.

Andra banan var lite lättare, där var det starten som var svårast. Det var en "tryck o gå" start =) Ibland koncentrerade jag mig så hårt på det så jag gjorde helt tokiga saker =) Atlas undrade nog vad jag sysslade med ;o) Denna banan var riktigt rolig. Jag fick sedan visa min bakombytesläxa (vilken tur att jag hade gjort den).. Jag fick springa andra banan, men ändra mina positioner på banan lite. Jag fick följa med lite mer utmed hindrena för att genomför två bb. Det första bakombytet var på muren, Jenny sa att det var ett svårt bb eftersom det just var på muren och vi kom från sidan, men Atlas satte det klockrent! Därefter skulle vi göra ett bb på ett hinder vi inte skulle svänga åt vänster egentligen, utan orginalbanan gick rakt fram. Detta är verkligen ett test på om han kan, eftersom han gärna springer det som han sprungit innan. Han satte bb riktigt snyggt även där =) Jag är så glad att det lyckades! Vi gjorde ju ett bb på tävlingen i Kungälv som funderade toppen, så kanske vi fixar det nu??

Alltid givande att åka till Jenny, och hon har alltid nåt nytt att lära en =) Jag fick däremot inga direkta läxor av henne denna gången. Jag tar det som något positivt!

I helgen har det ju varit landslagsuttagningar. Jag har suttit o kollat som en galning på datorn, mest igår, eftersom jag har gått allmänlydnadsinstruktörsutbildningen idag.. Jag har ju självklart studerat Jenny och det är häftigt och se de olika vägvalen hon gör med de olika hundarna. Grattis till alla fina insatser denna helg! Har med spänning följt Cecilia och Johanna på uttagningarna, dom är såååå duktiga! Nästa år vill jag och Atlas också vara med!

Nu blir det en ny arbetsvecka. Ska försöka komma med ett inlägg till veckan om min mentala träning. Kan säga att det fungerar bra än så länge iaf =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar