Mina två svarta...och jag

lördag 28 december 2013

Sammanfattning av 2013

Då var det dags att blick tillbaka på 2013 =) Herregud vad tiden går fort! Satt nu och kollade på målen jag hade inför detta året och kan konstatera en sak, jag behöver kolla igenom mina mål ibland ;) Det var inte många mål som var uppnådda ;) Men jag är nöjd ändå!

Jag
Börjar faktiskt sammanfatta mig själv denna gången ;) Jag tycker nog att jag uppfyllt mina mål under 2013 bra. Jag har fortsatt med min egen träning och kosthållning, sen jag började har jag nästan minskat 20kg vilket jag är så nöjd med! Tappat nästan 9 procentenheter fett, ökat ca 6 procentenheter vatten, ligger ungefär samma i muskelmassa (man brukar tappa när man går ner i vikt), gått från 14 till 9 i bukfett =D Känner mig starkare än nånsin, både i vardagen och agilityn! I o med att det är lättare att springa på banorna så tycker jag faktiskt att jag har blivit bättre på att vara offensiv med båda hundarna och hundarna köper det bra =)
Jag har verkligen fått jobba med det mentala. Jag blir så fruktansvärt nervös när jag ska köra Axis, sätter höga krav på mig själv. I o med u-teamet så fick jag verkligen jobba med det! Det har gått riktigt bra, försöker tänka rätt tankar ;)
Utställningsträningen har det inte blivit mycket av ;)
Löpträningen satte jag igång i våras och hade en runda som jag hade som mål att springa. Har lyckats med det flera gånger om =D Har verkligen fått igång det och älskar det! Älskar det att jag kan ge mig ut tillsammans med hundarna och springa!

Atlas
Atlas har ju som sagt varit skadad/opererad, men fick starta sin första tävling för året i Halmstad i juni. Och ja kunde inte bett om en bättre start! Han hade 3 av 4 resultat, med lite tidsfel i de som han gick igenom, fast han hade inte riktigt samma tryck i benen som han hade innan operationen o sen var det nån vägran! Men mycket nöjd med starten. Sen har det gått ganska upp o ner med formen. Vi hade en rejäl svacka i augusti/september. Jag försökte göra allt för att få till vårat samarbete, vissa tävlingar funkade det och vissa inte... Men så kom då slutet på säsongen och vi har verkligen avslutat på topp! Vi gjorde en riktig kanontävling i Vårgårda och sen i Halmstad. Inga resultat att räkna med, men ack såååå nära vi var! Det värsta är att jag inte vet vad som gjort att han kommer i denna formen nu.. Men ska försöka hålla igång honom under vintern o se =) Ett av mina mål med Atlas var att öka antalet resultat i klass 3 och det har vi verkligen gjort. Vi har gått från 9% resultat till 53%, så det är jag väldigt nöjd med! Ska bli ännu bättre med våra vägval, även om jag tycker vi börjar få kläm på det! Så ska vi ju försöka öka våra nollor nästa år ;)

Lydnaden har helt fått stå åt sidan i år, jag har tränat lite lite grann, men inte alls kommit ut på några tävlingar. Hade varit kul o få köra en LK2 =)

Axis
Axis har verkligen utvecklats under året! Vi började säsongen riktigt dåligt. Vi hade sån svacka i början av säsongen där han var osäker, snurrade, gick ur slalom, bakslag i kf träningen, ja allt gick fel... Sen gick vi sommarkursen för Jenny och Zeljko, sen vände det. Helt plötsligt bara stämde allt! Han fick mer och mer självförtroende och jag vågade springa på mer och mer och helt plötsligt började allt falla på plats o vi var ett team =) Pinnarna började rulla in och under året har vi plockat 4 hoppinnar och 2 agilitypinnar. Kf på balansen sitter fortfarande inte på tävling, men jag är övertygad om att det kommer. Allt har verkligen klaffat det senaste halvåret för oss. Kan verkligen lita på honom. Höjdpunkten var nog helt klart när vi nollade två lopp på samma dag i Falköping! Det kändes verkligen helt underbart!
Att vi dessutom kom med i u-teamet känns fortfarande overkligt! Men det var verkligen så kul och utvecklande!

Vi har ställt ut två gånger under året, My dog och Växjö. På My Dog blev han BIR, fick cert, cacib och kvalificerad till Crufts. Tyvärr är inte Kroatisk vallhund godkänd i England så han får inte åka dit... Växjö utställningen gick inte så bra som jag hade hoppats, hade hoppats på sista certet och championat, men fick inte det. Domaren var väldigt bra, kändes som om hon faktiskt hade sett en CS innan =) Fick fin kritik och hon gillade honom jättemycket, men tyckte han var för tunn o outvecklad.

Lydnaden har stått lite åt sidan, har tränat lite fotpositioner men inte mer. Får bli mer nästa år med =)

Är iaf överlag nöjd med året =) Hoppas på ett ännu bättre år nästa år! Kommer uppdatera er med våra mål inför 2014 efter nyår =D

Vill avsluta med att tack Jönköpings Brukshundklubb för deras tro på mig och mina hundars satsning mot högre mål! Tack för allt stöd!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar