Mina två svarta...och jag

tisdag 22 oktober 2013

U-team 2013 - Vilken helg!

Så nu är helgen förbi och första träffen med u-teamet är genomfört :) så tråkigt att helgen gått så fort, men det har varit otroligt lärorikt, utmanande och inspirerande!

Jag åkte mot Borås i fredags vid 10 tiden och mötte upp Jessica strax innan kl 11. Elin ringde och sa att hennes bil gått sönder vid Bollebygd, stackaren! Vi åkte o hämtade henne och åkte sen mot Stockholm :) en rolig tripp upp och vi kom fram till Stockholms hundsportcentret vid 20 i 6, 40 min sen :/ det var lite trafik i Stockholm om man säger så... Men vi kom fram helskinnade och ganska trötta :) vi startade med lite mat, sen information från landslagsledningen och till slut introduktion av den mentala träningen med Anita Axelsson. Informationen från landslagsledningen var bra, vi fick lite inblick i varför de har valt att satsa på detta, varför dom har lagt upp helgens program som de hade gjort och hur de tänker när de plockar ut ett landslag. Deras tanke med helgen var att upplägget skulle likna ett mästerskap, vilket kändes kul och spännande :) Planeringen för helgen hade kommit ut under vecka och det var några moment som man inte riktigt visste vad det innebar, bland annat stresstest med Jörgen och tävlingen på söndagen visste vi ju inte riktigt hur den skulle gå till och varför vi skulle ha den.

Sen åkte vi tillbaka till hotellet, jättefint var det! Vi bodde på Scandic infra city och jag och Jessica skulle bo ihop. Det funkade verkligen superbra, både med oss och hundarna =) är glad att vi fick bo ihop! Har ju dock varit jätteförkyld hela veckan och helgen, men jag har kämpat på ;)

Lördagen började kl 9 på hundsportcentret och vi blev indelade i 4 grupper. De delarna som vi skulle under dagen var: Träning med Stina Mattsson, mental träning med Anita Axelsson, stresstest med Jörgen och fysföreläsning/genomgång med Susanne. Vår grupp skulle till Susanne först och hon var jätteduktig! hon hade en riktigt bra föreläsning om hur vi ska bygga upp hundarnas muskler, träning och toppa hundarnas form och ens egen form. mycket uppvärmning och nedvarvning, streching osv. Sen gick hon igenom alla hundar, han inte alla hundar på lördagen utan en del tog hon på söndagen. Axis fick kännas igenom på söndag morgonen och hon tyckte han var så fin i sina muskler. Hon gav mig lite tips hur jag kan få upp honom i hull lite grann =)

Efter Susanne var det dags för träning med Stina. Hon hade byggt upp en rolig bana som var utmanande med både teknik och spring. Hon klockade olika vägval. Hade valt de längsta vägarna, men mest naturliga linjerna för hunden på nästan alla såna ställen och Stina trodde att jag skulle kunna tjäna tid på de korta vägarna eftersom Axis accelererar så i sängar. Men på de flesta ställen hade jag faktiskt rätt =) Jag tyckte jag och Axis skötte oss riktigt bra på den banan, vi gjorde många bra saker. Men vi behöver träna på "fel" tunnelingång ;) Han drar rätt in i den första han ser ;)

Efter lunch var det dags för ett pass med Anita. Vi diskuterade mest och lyssnade på henne. Vi fick hennes bok och diskuterade olika delar som kan skapa nervositet på en tävling. Anitas pass var ganska allmänt riktade, vilket gjorde att jag hade koll på det mesta som hon pratade om. Men det finns alltid nya saker som kommer upp som man inte tänkt på =)

Vi avslutade sen dagen med stresstestet med Jörgen. O detta var en utmaning, men så kul! Vi hade en bana vi skulle springa med hunden. När vi hade sprungit den ett par gånger så gick vi igenom den allihopa med Jörgen. Han gav oss då olika handlingssätt på tre hinder på olika ställen i banan, och när vi närmade oss det hindret så skulle han säga vilket av bytena vi skulle göra och sen göra det. Så alltså på hinder 4, 9 och 10 fanns det olika alternativ på byten och där bestämde alltså han vilket byte du skulle göra. Vi sprang banan flera gånger så ibland fick man samma byte och ibland bytte han, man visste alltså aldrig vilket byte som skulle komma =) Mycket nyttig övning. Det viktigaste i övningen var att vi gjorde nåt annat än vad vi tänkt oss! Min största stress infann sig på banvandringen ;) Sen när jag väl gått banvandringen och hade memorerat alla de olika bytena så blev jag väldigt fokuserad på min uppgift, tyckte jag skötte det ganska bra =) Gjorde så att jag inför det hinder som jag visste att Jörgen skulle säga bytena, fokuserade jag helt på hans röst, blundade mentalt (om ni förstår vad jag menar) och föreställde mig bytet innan jag gjorde det. Tog det väldigt lugnt, trots att det gick i 190 ;) Roligt var det iaf. Vi avslutade hos Jörgen med att han tog tid på banan som vi själva valde att springa den och med några tveksamheter hade vi tiden 20 sekunder o nåt tror jag. Snabbaste tiden var 19.27, som var Elin och Freja =) Så jag är nöjd =)

På kvällen var det middag tillsammans med alla. Italiensk buffe var det på hotellet, väldigt gott! Mycket trevligt o sitta o prata med en massa. Trevligt o mingla runt lite även om man var riktigt trött. Vi gick dock o la oss ganska tidigt ändå för att orka med söndagen då det stod tävling på schemat ;)

På söndagen startade vi dagen med Anita. Jag och Jessica hade ju genomgång av våra hundar med Susanne en stund på den tiden, men sen var vi också med den stora gruppen hos Anita. Hon avslutade sin del med att önska oss lycka till på tävlingen under dagen och hon sa att det skulle bli mycket spännande att kolla på oss. Hon visste vad som väntade oss =) o jag blev skitnervös när hon stod där o pratade och sen sa att hon skulle sätta på en låt som skulle få oss i rätt stämning. Så hon satte på Modern Talking "win the race", o shit vad jag blev nervös! =) Helt plötsligt började det kännas så allvarligt =)

När vi kom in i hallen så upptäcker vi att vi ska köra parallellbanor =) Vi blir indelade i 5 lag, ett smallag, ett mediumlag och tre largelag. Två banor, spegelvända, som vi skulle gå banvandring på 8 min på varje bana. Svårast var att komma ihåg den banan jag gick sist, vad det berodde på vet jag inte =) Två lag skulle tävla mot varandra på varsin bana och man skulle möta alla lag. Ett heat innebar en runda på varje bana. Vi var 5st i vårat lag så nån av oss skulle köra två gånger var, vi bestämde oss för att varva vem som gjorde det. Eftersom en i vårat lag sprang med en hund som inte var hans, så slapp han springa två gånger i nåt lopp. Så här gick det till; Hund och förare 1 (från båda lagen) står redo på startlinjen, Jörgen säger i microfonen klara, färdiga, gå och då startar klockan. Sen kommenterade han hela loppet igenom. O när båda hundarna var i mål var det dags för förare o hund 2. Första rundan gick inte så bra ;) Jag stressade honom i slalom så han gick ur tyvärr... Det gick inte bli diskad och det gick inte få fel, man skulle bara ta om det hindret som blev fel. Några bra rundor fick vi till och sammanlagt sprang vi 12 lopp. Tror ni att vi har ont i kroppen efter helgen? Kul var det, stressigt som attan och lärorikt som tusan! Vilken spännande och bra träningsform för att verkligen få fram stressen hos sig själv ;)

Efter finalen mellan två av largelagen så var det dags att åka hem. Trötta och nöjda hade vi en riktigt bra resa hem =)

För att sammanfatta hela helgen så var det en helg jag sent kommer glömma. En av de bästa helger jag varit med om på länge! Är grymt inspirerad att träna nu =) Fanns många riktigt duktiga ekipage i gruppen och jag är övertygad om att detta är Sveriges agilitylandslagets framtid. Tack landslagsledningen för denna chans.

Vi har fått rekommendationen att vila hundarna i 4-5 dagar så Atlas ska få en riktig träningsomgång imon ist ;)

Lite har jag fått filmat, men kommer senare. 

Susanne har fysföreläsning

Banvandring Stina övningen

Mental träning med Anita

Hotellobbyn by night ;)

Två trötta hundar på lördagen

Hemfärd, hotellobbyn by day ;)

Hotellet

Finalbanan

Avslutning

Min vackra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar