Mina två svarta...och jag

fredag 5 april 2013

Träning ger färdighet!

Jag vet! Jag är så dålig på att uppdatera just nu ;) o jag vet! Jag har inte uppdaterat om senaste Jenny-träningen! Jag har skrivit om den, men inte hunnit med att redigera film eller rita ner banskissen.. Det kommer, jag lovar!

Men tillbaka till det jag tänkte skriva om! Jag älskar när man verkligen verkligen ser resultat av träningen. Det  gör man ju i o för sig titt som tätt, men när man börjar se slutresultatet, vilken känsla!

Igår var jag i Smålandsstenar och tränade lite med Axis inför helgens tävling. Körde slalom med mig i olika positioner. Vi har inte kunnat träna så mycket slalom i vinter så det är lite ringrostigt... Men vi fick till några riktigt bra rundor. Körde bara slalom med hopphinder vid var ände. Så jag varierade med tajta svängar tillbaka och runt kommando. Dels för att träna tajta svängar och dels för att jag ska kunna springa före och trycka ut honom på nästa hinder. Att springa före var en utmaning i början då han har lite bråttom ;) men han fattade snart vad han skulle göra!

Körde även vippen några pass. Det gick riktigt bra och han gör push kommandot bra i vissa lägen, i andra lägen tar det lite lång tid innan han går ner i position. Det ska tränas mycket!

Sen var det då det här med att se resultat av allt slit! Jag tränade ju running också när jag var där. Testade att köra hela balansen mixat med bara nedfarten och en bit ovanför nedfarten. Han gör ju det så bra att jag blir gråtfärdig! Han gjorde hela balansen så himla bra! Det känns så bra att se att det faktiskt kan funka efter allt slit! Jag har upptäckt att ju högre fart han har desto bättre blir det, därför valde jag att testa hela balansen. Vi har ju inte kört så många repetitioner på full höjd av balansen. Samtidigt så har vi verkligen kört länge på det stadiet innan och han är sååå säker på den höjden. Så när vi gick upp på full höjd så verkade det inte vara nåt problem. Däremot så fick han inte riktigt samma fart som han fått med bara uppfart o nedfart. Så jag testade hela balansen och han gjorde det riktigt bra!

Idag gjorde jag samma sak med balansen. Däremot gjorde jag det ytterligare lite svårare och skulle kolla hur han reagera om han fick göra nåt innan, typ runda ett hinderstöd. Detta har varit ett problem hemma, och verkligen blivit ett snäpp svårare. Så ville testa med full balans. Det gick hur bra som helst! Sen tog jag även bort manners mindern och körde med leksak. Inte planerat, men godiset tog slut ;) O vilken fart han fick över balansen när det kom en leksak efter!!! O vad snyggt han gjorde det!! Det är jäkligt synd att snön legat så länge. Hade jag fått hålla på så här en vecka till så hade jag kunnat starta ag-klassen i helgen. Men nu blir det inte så. Jag kommer gå in o träna starter, slalom och vippen. Men så klart diska mig eftersom jag inte kommer köra banan som den ser ut =)

Jag ska nån dag försöka beskriva hur jag har tränat in hela running processen =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar