Mina två svarta...och jag

måndag 8 april 2013

Tävling i Eslöv

Årets första officiella tävling och årets första utomhustävling var vi nu framme vid =) Dessutom Axis premiär utomhus!

Jag jobbade fredagskvällen, sov knappt 4h, inte särskilt hårt, gick upp vid 4 och gav oss iväg vid halv 5 på morgonen. När klockan ringde och jag tände lampan, så kollade Atlas på mig precis som; " Men Matte då, vi har ju precis gått o lagt oss o nu ska vi upp?!?" Atlas älskar att sova på morgonen, nästan lika mycket som agility ;)

Resan ner till Eslöv gick väldigt bra, jag kände mig inte trött alls. Hade uppenbarligen sovit tillräckligt lite för att inte vara trött ;)

Vi hade första klassen på dagen, hoppklassen, en enkel och klassisk klass 1 bana. Kände mig lite nervös inför starten. Axis var som en tok runt omkring banan och jag värmde upp honom ordentligt på framhoppningen och med promenader. Han kunde dock inte slappna av för att rasta sig, men när det väl var dags för start så var han lika lugn som vanligt och det gör ju mig lugn med. Så när jag satte honom på startlinjen så var min nervositet som bortblåst. Han satt som en klippa i starten, gjorde springstarten som vanligt =) Sen vet jag inte om jag satte honom konstigt i starten för han kraschade rätt in i första hopphindret. Sen gick det bra fram till slalom, där missade han ingången. Fick höra av Nettan vid sidan av sen att han hade kommit ut ganska långt på hoppet innan och fick en konstig vinkel mot slalom så hon trodde det var därför han missade den. När jag sen tog om slalom så gick det riktigt bra, han gjorde klart det så fint! Resten gick kanon, han rev ett hinder inför upploppet, vet inte om han halkade innan för han fick inte riktigt upp bakbenen. Vi kom i mål med 15 fel på ca 27 sek. Är mycket nöjd med loppet i övrigt, det var ganska bra tryck i honom men han var samtidigt fokuserad och lyhörd.

Sen var det då agilityklassen. Och jag kan säga att jag var sååååå sugen att starta, men jag är såå stolt över mig själv att jag inte gjorde det. Jag har verkligen inte bråttom och jag vill vara klar med kf innan jag startar, men det är ju så kul o springa loppen! Men jag strök mig från båda ag loppen iaf.

Nästa var ju då hoppklass igen och detta var ju en betydligt knepigare bana än första banan. En Nisse-bana var det. Jag gillar hans utmanande banor, men jag kan ändå känna att de nyare klass 1 hundarna inte var redo för denna typ av bana. Man tjänade på¨att lämna hunden i slalom i sidled, bara det säger en del tycker jag. Och jag är inte där för att köra säkert, så jag valde att handla på det som gör att det blir bäst för både mig o hunden längre fram i banan. Jag valde därför att lämna honom i slalom. Han var inte redo för det utan gjorde som han gör ibland, gick ur de två sista portarna. I första klassen hade han kanske klarat det, men han blir bara hetare o hetare för varje klass så i andra blev det för mycket =) Sedan glömde jag banan efter att vi hade diskat oss i slalom, glömma banan i en klass 1 har jag nog aldrig varit med om ;) men men... Men jag var nöjd med delar av loppet, för när jag gjorde rätt så var det riktigt bra bitar. Han hade sjukt bra fart och han satt som vanligt som en klippa i starten =)

Atlas betedde sig som en idiot runt banan. Han som alltid är väldens underbaraste runt tävlingsplatsen, talade tydligt om för både mig, dom runt omkring och hunden på banan att han tyckte livet var ganska orättvist eftersom han inte fick springa och det får alla andra!! =) Mitt hjärta! Snart så =)

Jag är väldigt nöjd med Axis under dagen på banan. Han kommer bli sååå bra, men jag har andra bekymmer med honom som jag inte hade med Atlas o tvärt om ;) Men När vi får ordning på slalom och kf så finns det inte mycket som stoppar oss ;) det skulle väl vara jag då ;)

Ungefär så här såg andra hoppbanan ut;


Bilden tagen från http://humlespunk.wordpress.com/

1 kommentar:

  1. There is certainly a lot to learn about this issue.
    I like all of the points you made.

    Check out my web-site; jocuri online gratuite zuma

    SvaraRadera