Mina två svarta...och jag

fredag 12 oktober 2012

Spännande med statistik ;)

Oj va spännande o kul att kolla sin statistik här på bloggen =) Många som har fått upp ögonen för Kroatisk vallhund/herdehund efter VM. Jag har under de senaste dagarna haft 40 läsare på mitt inlägg om Axis när det var bestämt att jag skulle ha honom. 25 st har under de senaste dagarna kommit in på bloggen genom att söka på Kroatisk herdehund på google, 5 st på kroatisk vallhund, 1 st på kroatisk fårhund och 3 st på kroatisk herdehund i Sverige. Det roliga är att ingen har sökt på hrvatski ovcar som faktiskt är namnet på rasen =) Sen kan det ju dessutom vara många som vet vad jag heter och har sökt på mitt namn och bloggen för att läsa mer om Axis.

Det jag hoppas dock är att det inte kommer en massa människor som vill ha en sådan här hund bara för att dom ser häftiga ut. Det är en mycket speciell ras och hund och tar man dom på rätt sätt så är dom underbara hundar! Jag vet med mig genom de ungerska vallhundarna att det kan bli såååå fel om fel person får en sådan ras i sina händer. Det blir inga trevliga hundar. Man förstår inte riktigt hur speciella dom är innan man faktiskt haft en. Jag kan i o för sig bara tala utifrån puli =) Kanske stampar nån på fötterna i o med det uttalandet, men det är bara min personliga åsikt. O jag vet att många tänker när dom läser detta att det finns många raser som är sådana och många speciella raser, och jag kan hålla med, men alla raser blir inte till det otrevliga hållet om de inte har en fast hand att rätta sig efter.

Så absolut fler Hrvatski ovcar till Sverige, men till rätt personer ;)

Mitt fina hjärta!


3 kommentarer:

  1. Jag har följt din blogg sen jag såg Atlas första gången på tävling men är så dålig på att kommentera.. Men jag tycker det är kul med Ungrare och Kroater :p Men håller med dig med såna hundar kan det gå så fel men med rätt folk blir det bara så bra i stället :)

    SvaraRadera
  2. Håller fullkommligt med dig!! Det är så fantastiska hundar att jag vill att dom ska synas ännu mer, både ungrare och kroater, men så klart med rätt personer. Men så är det ju, rätt hund med rätt ägare blir ju bra ;)

    SvaraRadera
  3. Måste kanske understyrka att jag självklart inte tror att det automatiskt är oseriösa människor som har sökt på rasen namn =) o heller inte att alla 40 ska köpa en, men ville ändå göra ett litet inlägg om det =)

    SvaraRadera