Mina två svarta...och jag

torsdag 9 augusti 2012

EO - vilken upplevelse!

Nu är det ju snart 2 veckor sen jag var på European Open, men det sitter fortfarande som färskt i mitt minne =) Vilken upplevelse! Har man inte varit på ett mästerskap nån gång så åk! Man får så mycket inspiration.

Jag och Emma Swärd spenderade helgen tillsammans och vandrarhemmet vi sov på kunde defenitvt varit bättre, men trevligt sällskap hade vi iaf ;)
Hundarna var med mig och jag gick omkring med dom en och en för det mesta om de inte satt i bilen båda två. När det var för varmt så var båda med mig, men det blir ganska jobbigt med två hundar som går igång så fort de ser agility ;o)

Jag var där alla tre dagarna, det var fint väder nästan hela tiden =) Fredagen var bara träningar, inget speciellt egentligen men det jag la märke till var finnarna. De hade en otroligt stor rasvariation och de hade raser som vi i Sverige förmodligen hade valt bort för att vi tror att de inte lämpar sig för agility. De hade fart och glädje i alla hundarna =) Häftigt att se.

Lördagen började kl 7 på morgonen och slutade kl 23 på kvällen. Lång dag! Men så kul att se alla individuella prestationer. Jag började morgonen med att springa som en tätting mellan banorna för att se alla som jag ville se. Till slut bänkade jag mig framför largebanorna och gick sedan smårundor runt small och medium banorna. Det enda jag i efterhand ångrar att jag inte kollade på är Zzuzsa Veres och hennes medium kroat. Jag hade så gärna velat se henne och Eta live. Jag såg ju henne när hon sprang med Kaj, vilket är en upplevelse utan dess like! Jag får rysningar när jag ser hans running contacts. När jag ser honom så tänker jag på filmen som Jenny skickade till mig när jag funderade på rasen Hrvatski ovcar. Han var liksom min förebild bland kroater =) Hans RC är vårat föredömme ;o) Sen var det naturligtvis en upplevelse att se Jenny på ett sådant stort mästerskap på hemmaplan! Problemet är bara att jag blir såå nervös när hon ska springa =) Många bra prestationer fick man se, men det häftigaste var helt klart finalerna!

Det startade med Small, sedan Medium och sist large. Small och medium gick på samma bana. LArge gick på den banan dom hade sprungit på i kvalifikationerna. Deras final gick där eftersom det var enda stället med lampor. Small startade och Sverige hade en del ekipage med, den det gick bäst för var Jannie som tog silver!  Jag fick en halleluja moment i small finalen och det var när italienaren sprang med sin jack russel eller parson russel (kommer ej ihåg) och hunden gör såna fantastiska RC och ett strålande lopp. Publiken stod upp o skrek! Så jäkla häftigt! Tyvärr filmade jag inte det =( Jag hade rysningar över hela kroppen efter det loppet! Japanskan som vann guldet var så duktig! Herregud vad det gick och riktigt snyggt! Jag filmade en hel del ekipage faktiskt i small finalen, men den hund jag verkligen ville ha med på film missade jag. Italienaren...

Medium finalen började ganska tråkigt och med ganska dåliga ekipage. Kändes lite som att luften gick ur en efter att ha sett så många häftiga small ekipage. Men efter en stund kom de allra bästa. Sverige hade några ekipage med i klassen, men tyvärr kunde de inte matcha de allra bästa som vann. Tyskarnas lopp fick mig att bli såå imponerad. Hatten av för dom. Det jag märkte med deras lopp som skiljde sig från de andra ekipagen var att de hade tajta svängar och dessutom en hög acceleration i svängarna. Det vann dom tid på.

Large finalen var den finalen jag verkligen hade sett fram emot, det är där man får se marginalerna, vilka som har dom på sin sida. O jag kan säga att det var en final utan dess like. Jag hade höga förväntningar eftersom small och medium finalerna var så bra!
Jag var såååå nervös när Jenny skulle springa. Jag var så nervös att det kändes som jag skulle spy ;) Det gick riktigt bra och hon gjorde ett kanonlopp. Men tyvärr tog det lite lång tid i slutet och hon slutade som 6a. Sen är det ju så här att den kroatiska vallhunden står ju mig varmt om hjärtat så mitt hjärta slog lite extra hårt när Zzuzsa Veres med Kaj kom in. Dom gjorde ett bra lopp med fantastiska RC! Tyvärr diskade dom sig. Sen slog mitt hjärta lite extra när Polona Bonac med Kisa kom in. När dom sedan gjorde ett sånt kanonlopp och gick upp i klar ledning så skrek jag av glädje! Den balansen med dom RC var så jag fortfarande får rysningar ända från huvudet ner till tårna =) Elin vänder sig mot mig och skriker; Såna kf ska Axis ha när ni är klara. Och jag kan bara hålla med henne, skulle jag få till såna så tar jag av hatten för mig själv! Wow säger jag bara!
Sedan kommer Silvia Trkman in med sin ena BC och slår Polonas tid, men inte mycket. Hennes RC går inte av för hackor dom heller. Rysningarna låg täta denna kvällen! Som ni förstår så tjänade man på att ha RC på denna banan. Sen kommer hon in med sin andra BC som på ett ställe missuppfattar henne och gör en stor extra runda runt en tunnel innan den är tillbaka på rätt spår. Ändå går dom in på en kanontid, så hon hade slagit sig själv med hästlängder om det inte hade varit för den rundan. Då hade det blivit trippel Slovenien på pallen; Silvia, Silvia och Polona =) Nu blev det Silvia, Polona och en italienare tror jag.

Lag finalerna på söndagen var också häftiga att se. Däremot var inte kvalifikationerna lika roliga, för man fattade inte riktigt hur det gick till för att ta sig vidare. Vi var helt ovetande om det ens skulle finnas nåt Sverigelag med innan finalerna började. Det gjorde det =) Jag lyckades bli involverad i banbygge och funktionärsarbete så det blev första parkett inför finalen som ögon.
Det var en upplevelse att få se denna lagfinal som är lite speciell. Se filmen nedan;
Vinnare large;Vinnare small/medium;Det som verkligen satt sig efter denna helgen är ett par länder som verkligen stack ut. Det var framför allt Italien, men även Tyskland och Slovenien. Precis som jag nämnde innan så utmärkte sig finnarnas träning och deras rasvariation. Annars såg jag inte särskilt med dom. Ryssland utmärkte sig också, framför allt den lite större kvinnan med sin distanshandling. Ni ser henne på filmen vinnare small/medium i lagfinalen. I finalerna hade man fördel med running contacts, men det var även fördel att kunna svänga med running också. Running är sååå snyggt när man får till det =)

Small/Medium banan lördag

Jenny och Elvis laddar
Jenny och Elvis

Zzuzsa och KajKajPolona och Kisa

Kisa

Finalbanan small och medium lördag

Så här många tunnlar får det plats under en balans ;)

Så här kan det se ut på lagfinalbanan på EO =) Förvirrande?

Topp tre small finalen

Topp tre medium finalen

Topp tre large finalen

Polona och Kisa


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar