Mina två svarta...och jag

måndag 27 februari 2012

Tävling i Borås

Igår var det dags förtävling igen för mig och Atlas. Jobbade fredag kväll på jobbet, så jag var väldigt trött när klockan ringde halv 6 på lördagen =) Väl där så var allt väldigt smidigt planerat, parkeringen var nära ingången till starten och vi satt bra på den delen där inga hundar fick vistas. Vädret var perfekt för att hundarna skulle kunna sitta i bilen.

Hopp A
Första klassen var hopp och banan kändes bra efter banvandringen. Den var inte svår, men hade ändå sina klurigheter i sig. Bland annat svår slalomingång och ett litet snurrparti. Atlas var superladdad och väldigt klistrad vid mig. Blir väldigt trött på det. Han som kan slalom till 500% började ifrågasätta när jag ska skicka honom mot det vilket gör att jag inte får till mitt bakombyte och han går in i fel port. Eftersom jag redan där fick 5 fel så bestämde jag mig för att testa lite saker, bland annat o lämna honom i sidled i slalomet, det gick kanon! Han gick klart det så fint. Sedan flöt det på bra, men inför sista sträckan så blir jag diskad. Jag undrar lite varför men tänker för mig själv att han missade säkert tunneln eller nåt. Jag var inte supernoga vid tunneln utan skickade honom bara mot den.
Lämnade banan lite sur på Atlas för att han var så på mig i början av banan, går en runda och leker lite med honom innan jag sätter in honom i bilen, lagom tills small ska börja. Går o ställer mig för att kolla på small klassen och upptäcker att dom springer inte samma bana som jag gjorde?!? Då upptäcker jag att jag har gått banan fel =) Jag missade ett hinder som skulle tas två gånger, inte konstigt att jag blev diskad ;o) Jag är så glad att vi inte var nollade fram tills min miss! Min surhet över att Atlas var så på mig försvann och jag kunde bara skratta åt eländet ;o)

Hopp B
Andra loppet var jag revansch sugen. Jag ville verkligen plocka den där sista pinnen i hopp tvåan. Banan verkade rolig, ungefär som den andra. Svår slalomingång och lite snurr i mitten. Startade banan riktigt bra, kommer till snurrpartiet och då snubblar jag!?! Jag ramlar över mina egna fötter i ett framförbyte och sätter mig på arslet!!! Det tog några sekunder innan jag kom upp på benen igen och for iväg. I mål kom vi, men 0 fel =) Tiden ok men inte bra. Ligger på sista pinnplatsen tills sista hunden går in och vinner klassen. Surt, men så är det tänkte jag. Kollar resultatlistan och ser att 3an hade tiden 30,75 och jag 30,91!!! Jag trodde jag skulle dö! Jag missade pinnen med 16 hundradelar för att jag inte kunde stå på benen =) Min jävla klant! Loppet i sig är jag väldigt nöjd med, flyt hela vägen om man bortser från min paus ;o)

Agility A
Jag kände skillnaden på mitt självförtroende i detta loppet jämfört med hopploppen. Jag måste bli starkare mentalt inför agilityloppen. Banan kändes bra, rolig och klurig på vissa ställen, återigen en svår slalomingång. Detta loppet diskade vi oss i. Atlas tjuvstartade, vilket gjorde att starten blev inte som jag hade tänkt mig. Han missade hinder 3 och när jag han sedan tog 3an så hoppade han hinder 4 från fel håll för han fick den vinkeln. Han tog inte kf på balansen så efter jag hade tagit om den så sprang vi rakt ut. Mycket nöjd med flytet i denna banan och hans slalom.

Agility B
Kände redan innan loppet att jag höll på att ge upp. Men ryckte upp mig och peppade mig själv =) De hade i princip vänt på banan så den var rolig men en riktigt utmanande slalomingång för mig och Atlas. Aet var hinder 4 och såg i ögonvrån att han fick fel där. Han gnydde till när han sprang upp där så jag vet inte om han snubblade innan. Balansen gjorde han klockrent =) Så härligt o få se honom sätta den så bra. Han gick till o med ner o duttade med nosen i backen =)Jag såg på honom att han tänkte, jag kan minsann detta matte ;o) Ville testa skicka honom mot slalomet eftersom vi hade fel redan och blev kanske lite stillastående så han började skälla på mig och gick sedan in i andra porten.. Resten gick kanon och vi kom i mål med 10 fel.

Trots att det var så surt med den uteblivna pinnen så känner jag mig nöjd med helgen. Vi har kört två tävlingar och nästan tagit två pinnar =) Vi kan detta och i hopploppen har jag bra självförtroende och känner mig säker. Men jag känner samtidigt skillnad på agilityloppen, jag har inte alls det självförtroendet där, o det är nåt jag verkligen måste jobba på. Vi kan det, men jag måste vara säker på det på banan med... Vi luckas ju inte riktigt i agilityn och det måste ju ha med min känsla på banan... Oron ligger där i bakhuvudet. Jag känner ju att jag är starkare mentalt nu och jag har förmågan att komma igen snabbare än innan.

Kan bara sammanfatta dagen med att det var verkligen en kanontävling som flöt på sååå bra! Jag och Atlas är på g och har startat säsongen på bästa sätt =) Om man bortser från att två saker som aldrig har hänt mig innan hände på en och samma tävling, gick fel bana och ramlade ;o)


I veckan ska jag och Axis gå kurs i running contacts =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar