Mina två svarta...och jag

tisdag 26 augusti 2014

Kungsbacka

Helgen 16-17 augusti var det tävling i Kungsbacka och den tävlingen är alltid lika kul att åka på =) Båda hundarna tävlade med blandade resultat. Åkte tillsammans med Anette och Anna, vi tryckte in oss i min bil med 4 hundar =) Anna och Anette trodde inte på detta, men jag överbevisade dom ;)

Lördagen började med att vi var i god tid i Kungsbacka, tills vi missade avfarten in i Kungsbacka och kom på det LITE sent. Vi fick vända efter många om och men och stressa till tävlingsplatsen. Körde som en galning på småvägarna ;) Kom dit iaf i tid till banvandringen för agilityklass 1 och jag hade startnr 1 med Axis. Detta med att komma i sista minuten till en tävlingsplats med Axis, slängas in på banan med startnr 1 är ingen optimal situation. Han fixar inte det helt enkelt ;) Balansen som nr 2 gör ju inte direkt att han hinner komma in i banan och koppla på hjärnan heller så runningen på balansen gick inte som jag hoppats =) Domaren tyckte att Axis var på kf, jag såg att han inte var det. Jag valde att ta om nedfarten, Axis satte ett perfekt RC och vi gick ut =)
Sedan var det dags för den öppna hoppklassen. Detta var en cup där lördagens hopplopp och söndagens agilitylopp skulle läggas ihop. Axis var den enda av mina hundar som skulle tävla. Det var en väldigt trevlig bana och vi gjorde ett riktigt bra lopp. Tyvärr fick vi med oss en rivning, annars bästa tiden =)

Därefter var det dags för klass 3 och Atlas startade med agilityklassen. En rolig bana, men tyvärr så är ju Atlas kontaktfält inte de bästa för tillfället så det blev en disk. Fram tills dess så gick banan jättebra!
Sen var det dags för Axis debut i hopp3 och naturligtvis skulle Atlas också tävla. Startade med Atlas först och det enda jag var nervös över var starten, den var ganska knepig. Men med en massa hejarop från folket utifrån så satte vi en nolla! =) jag var sååå glad och är fortfarande! Tyvärr var vi 6 hundradelar från SM pinne =(
Axis gjorde en ok debut =) Slalomet satt inte och han gick ur en port för tidigt och hoppade ett hinder han inte skulle. Men starten funkade ok =) o han satte den svåra slalomingången!

Söndagen startade ungefär lika bra som lördagen ;) Vi kom i rasande fart in på tävlingsområdet 5 min efter det skulle ha startat, som tur var så var dom sena ;) Började med hopp3 och Axis startade som nr 5. Och precis som jag skrev tidigare så är inte detta den bästa starten för Axis. Vi gjorde ett fint lopp, om man bortser från att han denna gången inte kunde slalomingången ;) Atlas och jag gjorde ett katastroflopp.
Agilityloppet med Atlas var ok. Några delar är jag nöjd med, men det är dom där j*vla kf som inte sitter just nu... Så disk även denna gången.
Sen skulle vi då avsluta med den öppna agilityklassen. Eftersom jag hade 5 fel med mig så var mitt mål att han skulle sätta sina running på balansen. Balansen var som nr 5 på banan, en bra running situation. Pratade med Jenny hur jag skulle göra eftersom hon redan sprungit banan. När vi sen går in och sätter balansen så var jag så lycklig, i mitt huvud hade vi redan vunnit =) Att vi sen nollar resten av loppet känns fortfarande helt overkligt! Vi vann klassen och slutade totalt 3a i cupen =D Känslan jag har efter det loppet är obeskrivligt =) o alla fina kommentarer efteråt! Tack!

Den känslan som jag avslutade med känns helt fantastiskt. Samtidigt finns känslan där av den missade SM pinnen. Jag vet att många kan tycka att det är bara en småsak, men för mig att gång på gång missa den där SM pinnen gör att min dröm med Atlas krossas lite varje gång. Ska det vara så här? Ska inte jag kunna ta mig till SM med min älskade själsfrände? Jag vill det, men jag vågar inte ha det målet för jag blir så besviken varje gång vi misslyckas =( Jag kan samtidigt inte ha ett mål att bara ha kul, för då gör jag inte han rättvisa. Jag kan ha kul på vägen mot ett mål, men målet kan inte för mig vara att ha kul. Det är inte jag. Känslan av att nolla ett lopp med Atlas är inte samma som att nolla med Axis. Det är en fantastisk känsla oavsett men inte samma känsla =) Jag och Atlas har alltid kämpat i uppförsbacke tillsammans, när vi gör något bra så blir jag sååå glad över hur långt vi har kommit tillsammans. Jag önskar så att vi fick lite cred för det på pappret.

Jaja vi får väl se vad som händer =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar