Mina två svarta...och jag

onsdag 30 december 2009

Lite allt möjligt inför den sista dagen på år 2009

Dagen innan nyårsafton och det har lite smått börjat skjutas raketer. Jag är så glad att Atlas inte är skotträdd. King, min förra hund var ju livrädd för sånt, så det är en befrielse att ha en hund nu som inte är rädd. Imorgon ska vi på nyårsfest där det kommer vara två valpar som inte har upplevt nyår och smällare än. Jag hoppas att Atlas kan smitta av sitt lugn på dom så att de inte blir rädda :)

Igår fick jag för mig att skotta fram mitt kontaktfältshinder och locket. Det tog sin tid eftersom locket var täckt med is, men med en lite spade kunde jag hacka fram det :) Vi tog tillfället att träna lite när jag väl fått fram locket och Atlas börjar bli så duktig på detta nu :) Igår var första gången han lyssnade på första släppkommandot när jag klickat en stund vid locket :) De andra gångerna har han duttat, väntat på klicket och jag har istället sagt "kör", då har han stått kvar. Jag har då fått göra honom uppmärksam med hans namn och sen sagt kör igen, då har han gått. Men igår gick han av direkt när jag sa "kör" :) Det är fortfarande mycket jobb kvar, men jag ser framstegen... Jag ser verkligen fram emot när vi ska köra ett helt balanshinder nästa gång och se om han har fattat poängen. Om han inte har det, då fortsätter vi på det vi har hemma :)

Idag har det bara varit lugna promenader i det vackra vädret... Nu ligger Atlas och tuggar på ett ben och myser och jag har precis kollat klart på "Mannen som talar med hundar" :)

Den 16 januari ska vi iväg och tävla i Linköping i alla fall. Det ska bli kul :) Vi får se hur det går på den. I Forserum gick det ju bra, men nu har vi inte tränat så mycket annat än kontaktfält pga snön. Det ska bli kul att bara sätta igång och tävla igen..

Får passa på att önska alla ett Gott Nytt År! Hoppas att ni får ett fantastiskt nyår och en bra start på det nya året!

1 kommentar:

 1. Kul att atlas skaffat en blogg.
  Vi ser fram emot att läsa om era äventyr tillsammans...
  Ha det så kul på nyårsfesten imon och
  Gott Nytt År till er...

  Kram

  SvaraRadera