Mina två svarta...och jag

torsdag 31 december 2015

Ännu ett år har gått

Ja nu är 2015 över och det är dags att se tillbaka =) Precis som de flesta andra så ska jag försöka summera detta år så gott jag kan.

Innan jag satte mig här för att summera 2015 så kollade jag faktiskt igenom bloggen och se vad jag har uppdaterat för något, det har varit få uppdateringar under året och det beror lite på hur det har sett ut runt omkring mig. Detta året har jag verkligen lärt mig mycket om mig själv, både som privatperson och tränare.

Resultatmässigt har 2015 inte varit vårat år, de har nog varit det sämsta någonsin.
Året startade med en tävlingspaus och fokus på RC träning för Axis. Träning gick verkligen upp och ned, men vi kämpade på och jag ångrar inte en dag att jag tog den tävlingspausen för att träna om våra RC. Jag är så glad att jag varje dag hade Elin och Nettan "vid min sida" i denna träning =) Utan dom hade jag inte klarat det alls!
Under denna tävlingspausen valde jag också att gå en onlinekurs i tävlingspsykologi och det är nog det bästa jag har gjort någonsin! Utan denna kursen hade jag mentalt inte varit där jag är idag och jag hade inte klarat av RC träningen i början av året lika bra heller. Första lektionen handlade om att sätta mål och det är dom målen jag har utgått ifrån under året. Det som var så härligt i slutet av säsongen och jag kände mig ganska nere gällande resultaten under året, var att när jag kollade på mina mål så hade uppnått nästan alla målen utan några direkta resultat =)

Målen för 2015 (kortfattat) var med båda hundarna;
resultatmål
- Jag och Axis ska ta oss upp i Ag 3 under 2015 (uppnått)
- Bli hoppchampion med Axis under 2015 (uppnått)
- Atlas ska kvala till 2016 års SM

drömmål (ej tidsbestäm)
-Vinna agilityn på Croatian Sheepdog working championship med Axis
- Kvala till landslaget med Axis och få representera Sverige på ett mästerskap
- SM final med Atlas

prestationsmål
- Vill att Axis ska ta kontaktfälten 80% av gångerna på tävling innan augusti 2015 (uppnått)
- Bli mer noggrann på banan med Atlas. Hjälpa honom där han behöver hjälp genom att vara lugn och tydlig. (uppnått och fortsätter utvecklas)

idrottspsykologiska mål:
- Att göra istället för att tänka (blir bättre och bättre)
- Hitta fokus innan start, en bra startrutin där vi får den härliga känslan att det är vi tillsammans. (uppnått)
- Bli bättre på att hantera motgångar! (jobbar ständigt på det)

Tävlingsmässigt började året med Gåsahoppet, med en överladdad matte och överladdade hundar blev det inte nån bra start ;) Atlas började verkligen på topp, men tyvärr blev det sämre och sämre. Under sommaren började vi upptäcka att hans ena knä började hoppa ur led igen och jag bestämde mig för att det skulle opereras igen. Återhämtningen denna gången har inte varit den smidigaste, men vi jobbar på det och nu arbetar vi varje dag med att stärka upp hans bakben inför kommande säsong! Så att hans mål inte är fullt uppnådda finns det förklarliga skäl till =)

Landslagsuttagningen åkte jag på med båda hundarna. Vi gjorde fantastiska lopp, men utan några resultat. Men upplevelsen var helt fantastisk och jag fick verkligen mersmak!

Våren bjöd inte på några sensationer annars, utan jag fick ta mig en funderare på varför det inte fungerade. Jag insåg att jag hade alldeles för mycket att göra, den berömda väggen var inte långt borta och jag fick sluta sätta såna krav på oss för att inte sluta med agilityn helt. Jag fick fokusera på den agilityn jag älskar mest av allt att köra, offensivt, och med det fokuset så kom också det enda felfria resultatet i klass 3 med Axis detta året. Vilket resulterade i cert och championat =)

Fick äran att vara coach åt världens bästa Elin på SM. Fick se henne göra ett fantastisk SM och dela hennes glädje i detta! Var helt underbart!

Inför Guldagilityn hade jag chans att vila lite och vi uppnådde äntligen ett felfritt resultat i klass 2. Klass 2 loppen under året har varit riktigt bra, men hela tiden har vi haft stolpe ut, så det felfria loppet var efterlängtat!

Semestern var inget kul alls då jag mest spenderade den med att försöka återhämta mig något för att orka med nånting. Jag fick uppleva ett fantastiskt bröllop mellan Isabelle och Jouni, jag är så glad att jag har träffat dom! Känns som jag har känt dom i all evighet och ändå lärde jag känna dom under LLU!

Under sommaren gick jag summercamp för Jenny och Zeljko och jag tar med mig Jennys ord därifrån; "Ni kan allt, det borde inte kunna gå fel".
Jag gick även en härlig kurs för Åsa Emanuelsson, vilken självförtroendeboost att gå för henne!

Hösten rullade på i samma takt som våren, nästan ännu värre och resultaten lös med sin frånvaro. Ett felfritt lopp i Varberg gav oss andra pinnen i ag2.

Under hösten började vi också hitta in i vårat mål med startrutinen där vi skulle ha känslan att det är vi tillsammans. En underbar känsla som gjorde att känslan efter loppet kändes bättre trots stolpe ut!

Sista officiella tävlingen för året var Tångahallen och jag ville inte fokusera på pinnen utan på att ösa, strunta i felen och ha roligt. Det gick hela vägen för vi tog vår sista pinne i ag2 och kan starta 2016 i ag3 =)

Företaget utvecklas hela tiden och tack vare alla fantastiska människor som vill gå kurs för mig kunde jag under 2015 ordna till min egna agilitybana. Fler hinder köptes in och grusbanan gjordes, allt tack vare ER! =)

Under senhösten började det lugna ner sig lite på veckorna för mig och jag hittade motivation och ork att träna min lilla vessla igen. Då började helt plötsligt tävlingarna gå bra med ;) så under de 3 sista tävlingshelgerna hade jag 50% nollade lopp (6 lopp), 1 lopp med 5 fel och  5 disk. Så det tar jag med mig in i 2016 =)

Lotuscupen var sista tävlingen för året och för första gången var jag med o fajtades i toppen =) Jag och Axis nollade de två första loppen där och gick ut som sista ekipage i sista klassen eftersom vi ledde cupen. Vi nådde inte hela vägen men jag vill helt klart vara i det läget igen =D

Jag har lärt mig under 2015 att jag vill hinna med mig själv och mina hundar. Mitt löfte inför 2016 är att fokus ska ligga på mig detta året =) och denna gången ska jag hålla det! ;)

Jag kommer inför 2016 ta med mig alla dessa fina människor som finns i mitt liv! Alla kloka ord som jag fått från människor i min närhet och som jag även under dagen läst i min blogg =) jag kan vara rätt klok ibland ;)

Framför allt kommer jag titta tillbaka på följande som Annika skrev;
"När jag har sett er på banorna och på film, har jag sett fruktansvärt bra agility. Jag har sett läckra runnings 
och offensiv agility som håller internationell standard. Att nollorna inte har suttit där du önskat är såklart frustrerande - men jag tror att ni är ett ekipage som har kapacitet att gå så oerhört långt. Att fort komma upp i klasserna behöver däremot inte alls visa på den kapaciteten. 


Sug på det här tävlingsåret lite. Titta tillbaka på filmer och se vad häftiga ni är. Tänk på var ni kommer att vara om ett år - och framförallt om två år!"


Jag får tårar i ögonen varje gång jag läser detta! Tack fina du!

Jag skrev i ett blogginlägg tidigare i våras att jag ska berömma mig själv mer när jag är en bra tränare till mig själv och hundarna. Jag ska berömma mig själv för att jag ska komma ihåg den känslan =) Det ska jag komma ihåg! För det har jag varit lite dålig på, även om jag överlag har blivit bättre på dom bitarna =)

2015 har som sagt varit ett skitår resultatmässigt, men vi har lärt oss massor. Jag har mött så underbara människor på vägen och alla vänner jag alltid har omkring mig, 2015 hade inte varit nåt utan er! Alla mina vänner utanför agilityn, ni är guld! Att ni står ut med mig är ett under ;) Allt ni får höra när ni vill träffas är att jag inte kan för att jag ska tävla ;) Ändå finns ni fortfarande kvar! Alla vänner inom agilityn, vad skulle jag göra utan er!? Och framför allt min vapendragare, vän, coach och allt som finns där omkring, Elin, vad skulle jag göra utan dig!?

Jag ser fram emot 2016 =) Jag kommer återkomma mer med vad jag har för mål med 2016 senare!

Jag avslutar med att länka till mitt lyckoalbum här i bloggen samt några bilder från året;

Lyckoalbum 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar